Sari la conținut

Admitere Licență iulie 2024

În această sesiune de admitere, nu putem asigura cazarea pe perioada admiterii în locațiile proprii Universității din București.


Domeniile de licență pentru care se organizează admiterea în sesiunea din iulie 2024 sunt:

  • Matematică – IF (învățământ cu frecvență)
  • Informatică – IF (învățământ cu frecvență)
  • Calculatoare și Tehnologia Informației (CTI) – IF (învățământ cu frecvență)

Pentru admiterea la studii universitare de licență, forma de învățământ cu frecvență (IF), se va ține de cont de rezultatele la proba scrisă, de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat și de rezultatele obținute la olimpiadele și concursurile școlare de specialitate, conform metodologiei proprii.

Perioada de înscriere: 23.06.2024 12.07.2024 (ora 23.59). Toate dosarele trimise în acest termen, inclusive cele invalidate, vor fi prelucrate iar candidații vor avea posibilitatea de a corecta dosarele în termenele comunicate.

Modalitatea de înscriere: exclusiv online, în aplicația de înscriere: 

https://admitere.fmi.unibuc.ro/

  • Ghidul de utilizare poate fi consultat aici.
  • Informațiile/selecțiile marcate cu * sunt obligatorii.
  • Pentru candidații care susțin examenul de bacalaureat anul acesta, în urma acordului dat la înscriere, notele finale (după contestații) vor fi extrase automat din SIIIR (https://www.siiir.edu.ro/).
  • Toți candidații care vor fi admiși la buget trebuie să depună diploma de bacalaureat în original, în perioada confirmărilor, conform Metodologiei de admitere a Facultății de Matematică și Informatică, respectând calendarul anunțat.

Pentru întrebări puteți contacta comisia de admitere folosind adresa admitere@fmi.unibuc.ro

Examenul va avea loc in data de 16.07.2024, la Romexpo, pavilionul B2. Accesul candidaților în sală se face în intervalul 8:00-9:15.

Proba scrisă va începe la ora 10.00 și va dura 3 ore. Predarea lucrărilor poate conduce la întârzieri deoarece fiecare candidat va completa și semna tabelul de sală, indicând subiectul obligatoriu ales, subiectul de specialitate, varianta grilei și numărul de coli pentru subiectele cu rezolvare predate.

Statistici înscrieri:

Metodologia concursului de admitere:

Extrase din metodologie:

Ministerul Educației a alocat Facultății de Matematică și Informatică locuri în beneficiul Serviciului Român de Informații (SRI). Pentru a putea participa la concursul de admitere pe locurile alocate SRI, candidații vor trece prin etape eliminatorii de selecție. Termenul de înscriere pentru participarea la procesul de selecție este 31 martie 2024. Mai multe detalii găsiți accesând oferta publică de școlarizare a Serviciului Român de Informații. Atenție! Pentru fiecare domeniu, ultima medie de admitere pe locurile finanțate în beneficiul SRI trebuie să fie mai mare sau egală decât ultima medie de admitere a domeniului (fără a lua în considerare locurile speciale pentru rromi, candidați din mediul rural sau cei care provin din sistemul de protecție socială).

Vor fi anunțate mai multe detalii specifice admiterii din 2024! Urmăriți această pagină!

Informații generale