Sari la conținut

Admitere Licență Iulie-Septembrie 2022

ANUL I licenta IF 2022-2023 – REPARTIȚIA pe GRUPE

În atenția studenților admiși în anul I licență IF

REZULTATE 27.09.2022

Facultatea de Matematică și Informatică organizează o nouă sesiune de admitere la domeniul MATEMATICĂ pentru locurile rămase libere după Etapa II de confirmări.

Mai multe detalii despre ADMITERE DOMENIU MATEMATICĂ IF – sesiunea septembrie 2022

Rezultate finale sesiunea iulie 2022

Anunțuri

Confirmări Etapa II pe locurile rămase libere: iulie-septembrie 2022

 • SITUAȚIE CONFIRMĂRI ETAPA II (6.09.2022) (DO = diploma in original depusă, PT = taxă plătită, CE = confirmare electronică incompletă). Etapa II de confirmări s-a încheiat ! Numai candidații marcați cu galben au confirmarea completă și vor fi luați în calcul pentru clasificare.

Comisia de admitere anunță etapa a II-a pentru confirmarea locurilor rămase neocupate la domeniile Matematică și Calculatoare și Tehnologia Informației.

 • Pe aceste locuri pot confirma candidații care au participat la concursul de admitere în sesiunea iulie 2022, dar care nu au confirmat în perioada 21-26 iulie.
 • Pentru fiecare domeniu, candidații care au optat pentru o formă de finanțare (buget/taxă) pot confirma suplimentar și la cealaltă formă de finanțare.
 • Locurile la taxă de la Calculatoare și Tehnologia Informației pot fi transformate în locuri SRI și invers, în funcție de solicitări; locurile SRI pot fi ocupate numai de candidați care au susținut probele eliminatorii.

LISTE INIȚIALE CONFIRMĂRI ETAPA II (vor fi actualizate regulat în funcție de confirmări)

Confirmările în această etapă se fac astfel:

 • Completați ACEST FORMULAR până la data de 4 septembrie 2022. În formular trebuie să încărcați ACEASTĂ CERERE. În plus, pentru locurile la buget, trebuie să mai încărcați și ACEASTĂ SOLICITARE . Pentru completarea formularului trebuie să vă conectați cu o adresă GMail.
 • Depuneți dosarul fizic la Facultatea de Matematică și Informatică la sala 28 (parter, culoar dreapta), până la data de 6 septembrie 2022, după următorul program:
  • 1-5 august, 29-31 august, orele 08:00 – 14:00;
  • 1, 2, 5, 6 septembrie, orele 08:00 – 16:00
Nr. locuri Etapa II
DomeniuBuget Taxă Rromi SRI
Matematică 63831
CTI maxim 36* maxim 7*maxim 5*

* Suma locurilor ocupate la CTI, la toate formele de finanțare, în toate etapele de confirmare, nu poate depăși capacitatea maximă a domeniului, care este de 100 de locuri.

Pentru locurile rămase libere după Etapa II de confirmări, în luna septembrie, se va organiza o nouă sesiune de admitere.

Calendar admitere luna septembrie:

 • Afișare rezultate etapa II: 7 septembrie;
 • Înscrieri: 7 – 12 septembrie;
 • Desfășurarea examenului: 15 septembrie;
 • Afișarea rezultatelor initiale: 19 septembrie;
 • Depunerea de contestații (online): 19 – 20 septembrie ora 12.00;
 • Afișarea rezultatelor la contestații: 21 septembrie;
 • Confirmări: 21 – 23 septembrie;
 • Afișarea rezultatelor finale: 24 septembrie.

Confirmări 21-26 iulie

 • Candidații care au depus deja dosarul de concurs pot adăuga confirmari la domenii/forme de finanțare la care au candidat, completând ACEST FORMULAR până marți, 26.07.2022, ora 16.00 (pentru completarea formularului este necesară conectarea cu o adresă GMail, care poate fi diferită de cea de la înscrierea în aplicație). Pentru locuri la buget dosarul depus trebuie să conțină deja diploma de bacalaureat în original.  În formular trebuie să încărcați ACEASTĂ CERERE semnată și dovezi suplimentare (plata taxei de confirmare pentru locuri cu taxă) dacă este cazul.
 • Confirmări până la 25.07.2022, ora 16:00
  • Candidații colorați cu GALBEN au confirmat locul ocupat.
  • Candidații colorați cu ALBASTRU sunt admiși și au confirmat la o opțiune superioară.
  • Candidații necolorați nu au confirmat opțiunea respectivă.

Contestații

Candidații care au făcut contestații își pot vedea notele modificate în contul din aplicația de admitere. Decizia comisiei de contestații este definitivă.

Confirmări

Confirmările se fac în perioada 21.07.2022-26.07.2022:

 • 9:00-16:00 în zilele lucrătoare,
 • 9:00-13:00 sâmbăta și duminica.

Toți candidații, indiferent de forma de finanțare la care au candidat și de statutul lor (admiși fără examen/ admiși/în așteptare sau candidați pe locuri speciale ) trebuie să confirme prin depunerea dosarului fizic pentru a rămâne pe listele finale. La depunerea dosarului veți primi o legitimație (cartonată), veți putea accesa dosarul depus numai prezentând această legitimație, alături de un act de identitate valid. Retragerea dosarului depus implică retragerea din concurs.

Contestații

Contestațiile se fac online completând acest FORMULAR. Candidații pot vedea detalii despre note în aplicație.

Termen limită pentru trimiterea contestațiilor: 20.07.2022, ora 12.00 (prânz).

Rezultate provizorii

 • REZULTATE 18.07.2022 (identificați rezultatul după numarul dosarului din aplicația de înscriere).

În listele inițiale fiecare candidat este clasificat la toate domeniile și formele de finanțare la care s-a înscris,  fiind indicat si poziția domeniului în ordonarea opțiunilor făcute la înscriere.

Calitatea de admis se păstrează numai prin confirmarea locului în perioada confirmărilor, conform metodologiei.

După confirmări candidații admiși la buget  pe listele inițiale la multe domenii vor rămâne numai pe lista opțiunii prioritare la care au confirmat, iar candidații admiși la ambele forme de finanțare (buget și taxă) la același domeniu vor rămâne numai pe lista opțiunii la care au confirmat.

Un candidat admis la mai multe domenii pe listele inițiale poate confirma la două domenii pentru a le urma simultan  numai dacă cel puțin unul este la taxă.  Prin excepție, olimpicii internaționali pot confirma și urma simultan două programe la buget.

Locurile astfel eliberate vor fi ocupate, în ordinea mediilor și a opțiunilor,   de candidații aflați în așteptare pe listele inițiale.

Atenție:  candidații aflați în așteptare pe liste inițiale au posibilitatea de a urca pe listele de admiși numai dacă confirma locul conform metodologiei. Confirmarea se face prin depunerea dosarului ce include diploma în original pentru locurile la buget și/sau plata taxei pentru locurile la taxă. Cu un singur dosar se confirm toate opțiunile candidatului, acesta rămânand în așteptare la toate domeniile la care a concurat. Pentru ocuparea unui loc la taxă nu se plătesc mai multe taxe, cu excepția cazului în care candidatul dorește să urmeze două programe simultan.


Subiecte și barem de corectare.

Înscrierile la concursul de admitere la Facultatea de Matematică și Informatică, licență IF, s-au încheiat. 

Examenul este fizic și va avea loc pe 12.07.2022, începând cu ora 10.00, la ROMEXPO. Accesul candidaților se va face în intervalul 8.00-9.30. Detalii despre locație și acces găsiți AICIPentru candidați este rezervată parcarea B.

Examenul constă dintr-o singură probă scrisă, care va dura 3 ore.

AICI sunt disponibile ultimele statistici referitoare la numărul de persoane înscrise și dosare validate sau care urmează să fie validate. Toate dosarele trimise vor fi luate în considerare pentru validare.

Candidații pot opta pentru cazări în căminele UB în perioada probei scrise, completând ACEST FORMULAR.
Mai multe detalii despre cazări găsiți AICI.


Perioada de înscriere: 23.06.202205.07.2022 07.07.2022, ora 12.00 (prânz). Statistici înscriere.

Modalitatea de înscriere: exclusiv online, în aplicația de înscriere 

https://admitere.fmi.unibuc.ro/

Pentru a veni în ajutorul vostru, am realizat împreună cu studenții facultății un tutorial care vă poate ajuta în completarea corectă a datelor din aplicația de admitere.

De asemenea, puteți accesa AICI un document cu întrebări care au devenit frecvente.

Vă puteți înscrie și înainte de anunțarea rezultatelor la bacalaureat, bifând extragerea automată a rezultatelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România – SIIIR. Notele extrase vor fi vizibile în cont și aveți posibilitatea de a comunica eventuale neconcordanțe.

Candidații care îndeplinesc condițiile precizate în metodologie pentru a fi admiși pentru performanțe (ca OLIMPIC sau pentru PERFORMANȚĂ CONCURS)  se vor înscrie în aplicație dar nu vor participa la proba fizică din 12 iulie. 

Domenii de licență

 • Domeniile de licență pentru care se organizează admiterea în sesiunea din iulie 2022 sunt:
  • Matematică
  • Informatică – IF (învățământ cu frecvență)
  • Calculatoare și Tehnologia Informației (CTI)
 • Pentru admiterea la studii universitare de licență, forma de învățământ cu frecvență (IF), se va ține de cont de rezultatele la proba scrisă, de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat și de rezultatele obținute la olimpiadele și concursurile școlare de specialitate, conform metodologiei proprii.
 • Pentru fiecare candidat, media de admitere se calculează cu două zecimale, prin trunchiere, după formula

  MA = 0.2 × BG  +  0.8 × N

  unde BG este media generală la bacalaureat iar N este un punctaj bazat pe rezultatele obținute la proba scrisă și pe rezultatele la olimpiadele și concursurile școlare de specialitate.
 • La înscriere, candidații pot opta pentru un domeniu de licență, pentru două domenii de licență sau pentru toate trei domeniile de licență.
 • Se va da o singură probă scrisă. Candidații vor primi trei subiecte de Matematică în format clasic cu redactarea rezolvărilor (un subiect de Algebră, unul de Analiză și unul de Geometrie), un subiect de Informatică (grilă) și un subiect de Fizică (grilă). Fiecare candidat trebuie să rezolve două subiecte, care vor fi alese în funcție de domeniile la care s-a înscris, conform precizărilor din Metodologia admiterii la licență în 2022. Programa pentru probele scrise poate fi consultată aici.
 • Candidații cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri vor putea fi admiși fără examen, conform precizărilor din Metodologia admiterii la licență în 2022.

Metodologia admiterii la licență în 2022 poate fi accesată AICI (actualizată 14.06.2022).

Statistici finale: 7.07.2022, ora 12.00

Statisticile sunt cumulative. Un candidat care a aplicat la mai multe programe de studiu / forme de finanțare va fi numărat de mai multe ori.

DomeniuTotal validați
Informatică Buget 1191
Informatică Taxă1051
Informatică SRI107
Matematică Buget292
Matematică Taxă251
CTI Buget1094
CTI Taxă964
CTI SRI 94

Informații generale

Urmăriți această pagină pentru mai multe detalii.