Sari la conținut

Admitere Licență Iulie 2022

Au început înscrierile la concursul de admitere la Facultatea de Matematică și Informatică, licență IF. 

Perioada de înscriere: 23.06.2022 – 05.07.2022 , ora 12.00

Modalitatea de înscriere: exclusiv online, în aplicația de înscriere 

https://admitere.fmi.unibuc.ro/

Vă puteți înscrie și înainte de anunțarea rezultatelor la bacalaureat, bifând extragerea automată a rezultatelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România – SIIIR. Notele extrase vor fi vizibile în cont și aveți posibilitatea de a comunica eventuale neconcordanțe.

Examenul este fizic și va avea loc pe 12.07.2022, la ROMEXPO.  Examenul constă dintr-o singură probă scrisă, care va dura 3 ore.  Vom reveni cu detalii

Candidații care îndeplinesc condițiile precizate în metodologie pentru a fi admiși pentru performanțe (ca OLIMPIC sau pentru PERFORMANȚĂ CONCURS)  se vor înscrie în aplicație dar nu vor participa la proba fizică din 12 iulie. 

Domenii de licență

 • Domeniile de licență pentru care se organizează admiterea în sesiunea din iulie 2022 sunt:
  • Matematică
  • Informatică – IF (învățământ cu frecvență)
  • Calculatoare și Tehnologia Informației (CTI)
 • Pentru admiterea la studii universitare de licență, forma de învățământ cu frecvență (IF), se va ține de cont de rezultatele la proba scrisă, de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat și de rezultatele obținute la olimpiadele și concursurile școlare de specialitate, conform metodologiei proprii.
 • Pentru fiecare candidat, media de admitere se calculează cu două zecimale, prin trunchiere, după formula

  MA = 0.2 × BG  +  0.8 × N

  unde BG este media generală la bacalaureat iar N este un punctaj bazat pe rezultatele obținute la proba scrisă și pe rezultatele la olimpiadele și concursurile școlare de specialitate.
 • La înscriere, candidații pot opta pentru un domeniu de licență, pentru două domenii de licență sau pentru toate trei domeniile de licență.
 • Se va da o singură probă scrisă. Candidații vor primi trei subiecte de Matematică în format clasic cu redactarea rezolvărilor (un subiect de Algebră, unul de Analiză și unul de Geometrie), un subiect de Informatică (grilă) și un subiect de Fizică (grilă). Fiecare candidat trebuie să rezolve două subiecte, care vor fi alese în funcție de domeniile la care s-a înscris, conform precizărilor din Metodologia admiterii la licență în 2022. Programa pentru probele scrise poate fi consultată aici.
 • Candidații cu rezultate deosebite la olimpiade și concursuri vor putea fi admiși fără examen, conform precizărilor din Metodologia admiterii la licență în 2022.

Metodologia admiterii la licență în 2022 poate fi accesată AICI (actualizată 14.06.2022).


Informații generale

Urmăriți această pagină pentru mai multe detalii.


EnglishRomanian