Sari la conținut

Admitere Licență Iulie 2020

Facultatea de Matematică și Informatică a decis că în semestrul I, anul universitar 2020-2021, toate activitățile didactice se vor desfășura în sistem online. Decizia facultății a fost validată de Consiliul de Administrație al Universității din București din data de 14.09.2020.

FORMATIUNI DE STUDIU

21-24.09 Depunere dosar fizic

Facultatea de Matematică și Informatică NU mai organizează admitere pentru programele de licentă IF în luna septembrie 2020.

31.07.2020 – Rezultate taxa si actualizari buget (actualizat 30.09)

Anunț! Retrageri documente și confirmări taxe

28.07.2020 – REZULTATE BUGET

Confirmarea locurilor la taxă

Programul confirmărilor

 • luni 27.07 (orele 9.00-16.00).

Candidatul intra singur in facultate; în cazul în care dosarul este adus de o alta persoană, aceasta trebuie să prezinte o imputernicire notarială. Vă rugăm să veniți cu măștile proprii; la intrarea în facultate vi se va lua temperatura. Se vor elibera bonuri de ordine.

25.07.2020 – Situația confirmărilor la sfârșitul zilei

Candidații care au confirmat cu diploma de bacalaureat în original sunt colorați cu galben în lista corespunzătoare primei opțiuni și au numărul de legitimație colorat cu albastru în listele corespunzătoare celorlalte opțiuni.

20.07.2020 – Rezultate PROVIZORII după contestații :

Atenție! Pe listele cu rezultate provizorii candidații care au aceeași medie de admitere au fost afișați în ordine alfabetică.

 • MATEMATICĂ (ADMISI BUGET, IN ASTEPTARE BUGET, IN ASTEPTARE TAXA, ADMISI/ IN ASTEPTARE situatii speciale)
 • INFORMATICĂ (ADMISI BUGET, IN ASTEPTARE BUGET, IN ASTEPTARE TAXA, ADMISI/ IN ASTEPTARE situatii speciale)
 • CALCULATOARE și TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI (ADMISI BUGET, IN ASTEPTARE BUGET, IN ASTEPTARE TAXA, ADMISI/ IN ASTEPTARE situatii speciale)

20.07.2020 – Rezultate contestații

16.07.2020 – Anunțuri

Retragerea dosarelor depuse la confirmare

15.07.2020 – Anunțuri

Confirmarea locurilor la buget

Restituire taxă conturi blocate

Depunerea contestațiilor

14.07.2020 – Rezultate PROVIZORII :

Atenție! Pe listele cu rezultate provizorii candidații care au aceeași medie de admitere au fost afișați în ordine alfabetică.

 • MATEMATICĂ (ADMISI BUGET, IN ASTEPTARE BUGET, IN ASTEPTARE TAXA, ADMISI/ IN ASTEPTARE situatii speciale)
 • INFORMATICĂ (ADMISI BUGET, IN ASTEPTARE BUGET, IN ASTEPTARE TAXA, ADMISI/ IN ASTEPTARE situatii speciale)
 • CALCULATOARE și TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI (ADMISI BUGET, IN ASTEPTARE BUGET, IN ASTEPTARE TAXA, ADMISI/ IN ASTEPTARE situatii speciale)

Informații pentru candidații  ADMISI sau  IN ASTEPTARE pe locuri la BUGET  pe listele provizorii

 • rezultatele finale vor fi afișate dupa finalizarea confirmărilor, conform calendarului;
 • candidatii pot fi ADMISI la buget pe listele finale la un singur domeniu, ales în etapa de confirmare (excepție fac olimpicii internaționali, conform metodologiei); un candidat ADMIS confirma locul   daca aduce la facultate diploma de bacalaureat in original;
 • candidații IN ASTEPTARE pot deveni ADMISI, prin redistribuire, în urma etapei de confirmare; pentru a fi eligibili pentru ocuparea unui loc la buget, candidații IN ASTEPTARE trebuie sa depună la facultate diploma de bacalaureat în original, în etapa de confirmare a locurilor;
 • doar candidatii care confirmă locul sunt eligibili pentru ocuparea unui loc la buget pe listele finale; candidații ADMISI pe listele iniţiale, care nu confirmă locul până pe 27 iulie 2020, ora 16:00, își pierd locul la buget; candidaţii ÎN AŞTEPTARE pe listele iniţiale, care nu confirmă locul până pe 27 iulie 2020, ora 16:00, nu vor intra în redistribuirea locurilor de la buget şi vor fi excluşi din lista de aşteptare pentru buget;
 • candidații IN ASTEPTARE la buget, care nu vor fi ADMISI in urma redistribuirii, vor putea candida pe locurile cu TAXA.

Informatii pentru candidatii  IN ASTEPTARE pe locuri la TAXA:

Confirmarea locurilor cu taxă se va face după etapa de confirmare a locurilor la buget, conform calendarului. Vor fi afișate mai multe detalii.


Depunerea contestațiilor:

Contestațiile se trimit prin email pe adresa secretariat@fmi.unibuc.ro, in zilele 17.07 -18.07, cu respectarea următoarelor condiții:

 • candidatul trebuie sa trimita emailul folosind contul de înscriere în aplicație;
 • subiectul mesajului trebuie să fie „Contestatie admitere licenta 2020”;
 • mesajul trebuie să conțină numele, prenumele si numarul dosarului (Nr.Leg. din lista afișată).

Situație înscrieri 14.07.2020

 • Dosare validate:
DomeniuBugetTaxăOLIMPICI
MATEMATICĂ9536213
INFORMATICĂ235622418
CTI20341338
 • Dosare invalidate: 7

Situație înscrieri 11.07.2020

 • Dosare validate:
DomeniuBugetTaxăOLIMPICI
MATEMATICĂ9536213
INFORMATICĂ235522418
CTI20341338
 • Dosare în așteptare: 4
 • Dosare invalidate: 4

10.07.2020, 23.59: înscrierile online s-au terminat!

Depunerea dosarelor pentru admitere se face în aplicația de admitere a Facultății de Matematică și Informatică. Termen limită pentru trimiterea dosarelor prin aplicație: 10 iulie, ora 23.59. Pentru candidații care se înscriu online din facultate termenul limită este 10 iulie, ora 14.00.

Situație înscrieri

Anunț pentru candidații cu studii în străinătate

Domenii de licență

Domeniile de licență pentru care se organizează admiterea în sesiunea din iulie 2020 sunt:

 • Matematică
 • Informatică – IF (Învățământ cu Frecvență)
 • Calculatoare și Tehnologia Informației

Metodologia de admitere

Admiterea la studii universitare de licență, forma de învățământ cu frecvență (IF), se va face numai pe bază de dosar, fără nicio probă scrisă. Se va ține cont de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat și de rezultatele obținute la olimpiadele și concursurile școlare de specialitate, conform metodologiei proprii.

Pentru fiecare candidat media de admitere se calculează cu două zecimale, prin trunchiere, după formula specifică fiecărui domeniu de licență. La înscriere, candidații pot opta pentru un domeniu de licență, pentru două domenii de licență sau pentru toate trei domeniile de licență, dar vor candida la fiecare domeniu cu media specifică acelui domeniu.

Metodologia de admitere la studii de licenta IF 2020

Întrebări frecvente legate de admitere

Extrase din metodologia de admitere

Preînscriere/Înscriere admitere

             Un candidat este înscris la examen dacă a depus un dosar valid complet, care include rezultatele de la examenul de bacalaureat, dovedite prin încărcarea în format electronic a diplomei de bacalaureat (sau a unei adeverințe eliberate de liceu, conform metodologiei).

             Candidaților care susțin bacalaureatul in iunie-iulie 2020 li se oferă posibilitatea de a se preînscrie prin completarea tuturor celorlalte documente si prin acceptarea extragerii automate a rezultatelor de la bacalaureat din SIIIR-Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, pe baza unui acord între Universitatea din București si Ministerul Educației și Cercetării. În urma extragerii automate a rezultelor, candidații preînscriși al căror dosar a fost validat și care au care au promovat examenul de bacalaureat, vor fi automat înscriși.


Situație înscrieri (9.07.2020, ora 22.00)

DomeniuValidate
buget
Validate
taxă
Validate
OLIMPICI
InvalidateNeverificateÎn curs de
completare
MATEMATICĂ 7794712478101
INFORMATICĂ18521721618250243
CTI1605100816210181

► Informații generale

► În pregătirea pentru examenul de bacalaureat vă pot fi utile:

Urmăriți această pagină pentru mai multe detalii.

EnglishRomanian