Sari la conținut

Finalizare studii

Platforma dedicată

Întregul proces de înscriere pentru finalizarea studiilor se va face prin intermediul platformei dedicate. Mai multe informații găsiți aici.

Regulamente / Ghiduri / Template lucrare / Referat coordonator

Septembrie 2023

Iulie 2023

Componenta comisii

Repartizarea comisiilor pe zile si sali

Programari comisii

Calendar sesiunea iunie-iulie 2023

 • 5.06.202318.06.2023 19.06.2023: înscrieri la examenul de finalizare (înscrierile se fac în aplicația de finalizare)
 • 2.07.2023-4.07.2023: susținerea examenelor de finalizare

Dosarul de înscriere

Documentele necesare pentru înscrierea la examenele de licență/disertație vor fi încărcate în aplicația de finalizare a studiilor, în format pdf. Tipizatele necesare înscrierii se găsesc AICI.

Observatii:

 1. Fisele de lichidare pentru promotia 2023 ar trebui printate de absolventi din aplicatie si semnate si incarcate din nou iar ulterior vor fi printate din aplicatie impreuna cu celelalte documente si completate de doamnele secretare, pe baza listelor de la Social si Biblioteca.
 2. Fisele de lichidare pentru alte promotii ar trebui printate de absolventi si semnate iar dupa aceea fiecare absolvent se va ocupa de obtinerea semnaturilor de la Social si Biblioteca.
 3. Pentru certificatele de competente lingvistica, diplome de bacalaureat/licenta, absolventii vor lua legatura cu secretarul de an/arhiva (daca au terminat in anii anteriori).
 • Fișa de înscriere;
 • Diploma de bacalaureat;
 • 2 fotografii recente, color, pe hârtie fotografică, tip buletin (3/4 cm) vor fi aduse de absolvent la ridicarea adeverinței de licență;
 • Certificatul de naștere;
 • Certificatul de căsătorie (unde este cazul);
 • Copie CI;
 • Declarația de autenticitate a lucrării de licență/disertație/a proiectului de diploma. Acest document se leagă împreună cu lucrarea de licenţă /diplomă/disertație.
 • Lucrarea de licență/proiectul de diplomă/ disertația și referatul coordonatorului științific semnat. Aceste documente vor fi lăsate, în original, la secretarul comisiei de licență/disertație, după susținere.
 • Fișa de lichidare
 • Formularul generat de platforma absolventi.unibuc.ro

Dosarul de înscriere pentru susținerea examenului de licență conține și

 • Certificatul de competență lingvistică (se solicită secretarului de an);

Dosarul de înscriere pentru susținerea examenului de disertație conține și

 • Diploma de licență.

Aplicația de finalizare

În acest an universitar, întregul proces de înscriere pentru finalizarea studiilor se va face prin intermediul platformei dedicate, care poate fi accesată aici.

Prin intermediul platformei, studenții vor fi asociați profesorului coordonator. Asocierea se poate face manual de către coordonator, caz în care studentul trebuie să îi transmită profesorului titlul și o scurtă descriere a temei, sau asocierea se poate face prin oferte postate de către coordonatori, studenții având posibilitatea să aplice cu idei de lucrări, pe diverse teme postate de profesori. In platforma vor aparea listati doar profesorii care pun oferte. O lista completa a cadrelor didactice se gaseste aici.

Termen limită adăugare asociere student-profesor coordonator: 10 iunie 2023. Studenții care nu sunt adăugați de către coordonator pana la această dată nu vor putea susține lucrarea de licență/disertație în sesiunea curentă.

Toți studenții din ani terminali sunt adăugați automat în platformă cu contul instituțional. Fiecare student trebuie să își activeze contul accesând linkul din emailul primit din partea platformei și să se asigure că datele asociate contului sunt corecte. Studenții din promoții anterioare vor solicita un cont prin platformă, în secțiunea dedicată (link solicitare cont). Conturile solicitate vor fi adăugate după o verificare în prealabil făcută de către secretariat. Studenții care finalizează mai multe specializări au nevoie de conturi separate (adrese de email diferite).

O mini-prezentare referitoare la utilizarea acestei platforme, din perspectiva unui student, se găsește aici.

Adresa de contact este: finalizare.studii@fmi.unibuc.ro


Finalizare studii 2021-2022

Finalizare studii 2020-2021

Finalizare studii 2019-2020