Modulul Psihopedagogic

Facultatea de Matematică și Informatică pregătește studenții care doresc să urmeze o carieră didactică printr-o colaborare cu Departamentul de Formare a Profesorilor (DFP) din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației.

Modulul constă atât în ore de curs cu noțiuni teoretice cât și în ore de practică care se desfășoară în instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar. În fiecare semestru, va exista câte o materie specifică, cu un examen în sesiune (excepție: semestrul 6). La final se susține un colocviu pentru a obține certificarea.

Planul de învățământ pentru modulul 1 este:

Certificarea este pe două niveluri:

  • Nivelul I: certificarea durează 3 ani, în timpul studiilor de licență, permite predarea la clasele 1-10.
  • Nivelul II: certificarea durează 2 ani, în timpul studiilor de master, permite predarea la clasele 11-12 și în învățământul universitar.

Obținerea unui doctorat acordă automat nivelul I de certificare didactică.

Cu aceste certificări absolventul se poate angaja ca profesor suplinitor. Pentru a ocupa un post permanent de profesor trebuie dat un examen de titularizare.

Întrebări frecvente

Cum mă pot înscrie?

Mai multe detalii despre procedura de înscriere găsiți aici.

Mă pot înscrie dacă sunt student la ID?

Studenții admiși în anul I la ID se pot înscrie la modulul psihopedagogic la fel ca studenții admiși la IF pe locurile de taxă. Vor participa la toate activitățile modulului, la fel ca studenții de la IF.

Ce materii pot preda?

Materiile pe care le poți preda depind de specializarea pe care o absolvi. Dacă termini Matematica vei putea preda matematică, în timp ce licențiații în Informatică/CTI pot preda informatică.

Cum îmi este afectată media de nota de la modulul psihopedagogic?

Fiind un modul facultativ, notele de la acesta nu afectează media generală a studentului.

Pot renunța la modulul psihopedagogic după ce încep?

Dacă consideri că nu mai este potrivit pentru tine, poți renunța oricând, dar nu vei primi certificarea.