Burse

LISTE PROVIZORII BURSE

UPDATE 10.11. ORA 17:00

Toate listele finale pentru burse se gasesc aici.

UPDATE 9.11. ora 19:00

  • A fost publicata lista cu raspunsurile la contestatii. Aceasta este in acelasi drive alaturi de celelalte liste provizorii de burse.
  • Listele finale cu beneficiarii burselor se vor afisa maine, 10.11.2020, conform calendarului.

UPDATE 6.11. ora 21:00 – Rezultate provizorii dupa etapa de depunere a contestatiilor si completarii dosarelor de bursa sociala

A fost publicata lista cu raspunsurile la contestatii. Aceasta este in acelasi drive alaturi de celelalte liste provizorii de burse.

In perioada 6 – 9.11 se mai pot incarca declaratiile de acceptare a burselor de merit si extrasele de cont (pentru toate tipurile de burse) prin intermediul acestui formular.

Contestatii finale se mai pot depune doar in ziua de 9.11.2020, pana la ora 14:00, prin intermediul acestui formular.

Medologia FMI in vigoare poate fi consultata aici.

UPDATE 5.11. ora 16:45

Observatii referitoare la bursele sociale:

  • S-a actualizat lista provizorie a cererilor de bursa sociala;
  • Se acorda 167 de burse sociale care reprezinta 30% din fondul de burse alocate de UB;
  • Studentii cu dosare incomplete din lista provizorie, care nu vor transmite prin email secretarului de an documentele solicitate pana la data de 6.11.2020 (ora 11:00), vor fi scosi din lista; locurile ramase libere vor fi ocupate de studentii eligibili aflati in lista de asteptare.
  • Cererile studentilor care depasesc plafonul pentru acordarea bursei sociale sau nu se incadreaza la cazuri medicale au fost respinse;
  • Lista va fi actualizata in decursul zilei de vineri.

Termenul de depunere a declaratiilor de acceptare sau a contestatiilor este 4.11 – 5 .11.2020.

Modul în care vor fi prelucrate datele personale poate fi consultat aici.

METODOLOGIA UB 2020 – 2021 se gaseste aici.

Detalii complete referitoare la burse UB se găsesc aici.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, cererile se pot depune si in format electronic, (online), conform procedurii mentionate mai jos.

Burse sociale

Beneficiari

Beneficiarii burselor sociale sunt:

  1. Studenții orfani de unul sau ambii părinți, respectiv pentru care s-a disputat ca măsură de protecție plasamentul și care nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale;
  2. Studenții bolnavi, care se află în evidența unităților medicale, suferinzi de: diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbție grave, insuficiență renală cronică, astm bronșic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glucom, miopie gravă, boli imunologice, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc), surditate, fibroză chistică, cei infestați cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor, spondilită anchilozantă sau reumatism articular și cu orice alte boli cronice pe care Senatul UB le poate lua în considerare;
  3. Studenți a căror familie nu a realizat în cele 3 luni consecutive anterioare începerii anului universitar un venit lunar mediu net pe membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.

Acordare

Studenții care doresc să beneficieze de bursă socială trebuie să trimită cererea – tip si declaraţia pe proprie răspundere (Anexele 1, 2 ale Metodologiei UB), semnate si scanate, împreună cu documentele justificative (Anexa 5 a Metodologiei UB), pe adresa burse@fmi.unibuc.ro, cu CC catre secretara de an si catre anca.dobrovat@fmi.unibuc.ro.

Condiția necesară pentru a primi o bursă socială este ca studentul să fi obţinut numărul minim de credite necesare promovării anului universitar.

Studenții care nu depun cererea-tip nu vor beneficia de bursă, indiferent de situația lor socială.

Calendar

Cuantum

Valoare venit minim net