Sari la conținut

Utilizare MoodleUb Profesori

ADAUGARE TEST

Pentru a adauga un test, intai trebuie sa va construiti o banca de intrebari, din care sa fie luate subiectele pentru test.

De la setarile cursului -> „Mai multe” -> (in jos) Banca de intrebari:

la categorii: puteti seta categoriile de subiecte (daca faceti mai multe variante pentru fiecare subiect puteti avea cate o categorie pentru fiecare – sub1, sub2..etc, sau pe capitole: sub din cap1, sub din cap2..etc)

la intrebari: puteti adauga o intrebare noua avand mai multe optiuni: grile, raspuns scurt, eseu.. si altele. La adaugarea unei intrebari puteti selecta categoria in care vreti sa o adaugati, numele (nu apare studentului), text, raspunsuri, punctaj.. avand diverse setari.

Din pagina cursului, dupa activare editare, la Adauga resursa => Test. Se completeaza numele, descriere, La sincronizare – cand sa fie activ testul (de cand pana cand), cat sa dureze ca timp, La nota cate incercari sunt permise (daca pot da de mai multe ori sau nu testul). Dupa „salveaza si afiseaza” va apare „editeaza test” unde puteti adauga intrebari (fie intrebari noi, fie din banca de intrebari, fie generate aleator din banca de intrebari).

Editare Continut Curs

  • Pentru a modifica ceva in cursul tau, nu uita sa activezi modul editare
  • Pentru a vedea cum apare cursul pentru studentii tai ai optiunea sa schimbi rolul. Click pe numele tau -> Treci pe rolul -> Cursant
  • Pentru a adauga informatii text: 

Dupa activare mod editare -> Adauga Activitate sau Resursa -> Eticheta si apare editor in care se poate scrie oricat, inclusiv adauga link meeting Teams

  • Adauga Link MS Teams- la adauga resursa selecteaza Eticheta; In editor avem Buton de Teams

Imi apare o fereastra sa ma loghez, imi creeaza link nou, ii pun un nume (Curs 1), setez data de inceput si de final).
Toti studentii inrolati la curs vor avea acces la link.  

  • Pentru a adauga un material (pdf, ppt etc): Click pe Adauga Activitate sau resursa -> Resursa -> adauga nume, descriere, fisiere
  • Pentru a ascunde o resursa/activitate din pagina -> Setari
  • Pentru a scoate acel checkbox ce indica completarea activitatilor: la o resursa sau activitate: click pe Editeaza setari -> Finalizarea activitate -> Nu se indica completarea activitatii -> Salvare

Editare Setari Curs

  • Pentru a modifica vizibilitatea cursului tau pentru a putea fi accesat de catre toti studentii – seteaza acces ca vizitator: De la setarile cursului -> mai multe -> Utilizatori -> Metode de inscriere si alege Acces Vizitatori

Altele

Trimite mesaj tuturor participantilor : Setari -> mai multe -> Utilizatori ->Utilizatori inscrisi -> Din josul paginii Afiseaza toate X (in functie de cati sunt) -> de sus selecteaza toate -> de jos Cu utilizatorii selectati : Trimite un mesaj -> Scrie text si trimite (se trimite atat pe moodle ca mesaj privat cati si prin email).

Partajare Fisiere: Platforma Teams ofera posibilitatea sa partajam un fisier in care sa putem scrie si noi si studentii, toti care deschid fisierul vor vedea in timp real ce se scrie si vor putea scrie si ei daca se da acest drept. Din echipa de Teams, la fisiere (Files), se poate adauga un fisier nou (Word de exemplu) care este vizibil tuturor. In timpul orei online, se poate folosi un astfel de fisier pentru a rezolva exercitii.

Echipe Teams: Pentru a adauga studenti in echipa de Teams, pentru a nu face manual acest lucru, se poate adauga pe moodle link catre echipa, iar studentii pot da join. Cererile se aproba din setarile echipei -> Pending requests.

Permisiuni Teams

  1. Pentru a permite studentilor sa intre in apel fara a astepta in waiting room si share screen:

Cea mai eficienta metoda, pentru a nu modifica setarile la fiecare apel, se poate programa apelurile pentru fiecare activitate curs/laborator/seminar.

Din dreapta sus a ferestrei (in aplicatia desktop) se selecteaza programeaza meeting:

Dupa ce se completeaza toate detaliile si se salveaza, setarile pot fi modificate: (de la cele 3 puncte -> Vew meeting Details -> Meeting Options

Se deschide o pagina web in care se pot modifica aceste setari:

Pentru un meet facut cu link prin Moodle: din apel, la participanti -> Manage Permissions: si se deschide aceeasi pagina de setari.

Cum sa adaugi in Echipa de Teams link catre GoogleDrive cu materiale: Din bara de sus a canalului selecteaza + -> apoi alege Website, pune nume si link.