Sari la conținut

Admitere Master 2024

Sesiunea septembrie 2024

Alegere cursuri opționale pentru anul I, master Informatică, 2024-2025

Candidații admiși la un program de master din domeniul Informatică trebuie să aleagă cursurile opționale din anul universitar 2024-2025, completând următoarele formulare:

Studenții vor ierarhiza cursurile opționale în ordinea preferințelor. Termenul limită pentru alegerea cursurilor opționale este 26 septembrie 2024. Pentru întrebari legate de opționale, trimiteți un mesaj pe adresa optionale@fmi.unibuc.ro

Rezultate după confirmări

Rezultate după confirmări 23.09 (actualizate 29.09)

Confirmări

Situație confirmări 23.09

TREBUIE să confime locul candidații declarați ADMIȘI pe listele de rezultate inițiale și candidații declarați ÎN AȘTEPTARE care doresc sa participe la glisarea pe o poziție superioară. În clasificarea finală vor fi luați în considerare NUMAI candidații care au confirmat locul ocupat la programul și forma de finanțare respectivă, în termenul limită, conform precizărilor de mai jos. Candidații admiși pe listele de rezultate afișate după contestații, care NU confirmă locul pe care sunt admiși, vor fi eliminați din concurs la programul și forma de finanțare respectivă. Candidații care se află în așteptare pe listele de rezultate afișate după contestații, care NU confirmă locul pe care sunt în așteptare, vor fi eliminați din concurs la programul și forma de finanțare respectivă, deci nu vor participa la glisare.

Confirmarea locurilor la buget se face la Facultatea de Matematică și Informatică, prin depunerea, în original, a diplomei de licență și a suplimentului la diplomă. Candidații din promoția 2024 care nu au diploma în original vor depune, în original, adeverința de licență eliberată de facultate. Depunerea documentelor originale se face personal, de către candidat, sau de o altă persoană împuternicită în acest scop de candidat printr-o procură notarială. Candidații / persoana împuternicită trebuie să prezinte un act de identitate. Facultatea va elibera o adeverință care atestă depunerea documentelor, adeverință care trebuie păstrată până la înmatricularea în facultate, respectiv retragerea din concurs. Precizarea opțiunilor confirmate la buget se va face prin completarea unei cereri tip. Cererile tip de confirmare se găsesc AICI.

Programul confirmărilor la buget: vineri 20.09.2024 orele 9.00-14.00 la Sala 28.

Confirmarea locurilor la taxă se face trimițând pe adresa taxa-master-24@fmi.unibuc.ro un email respectând următoarele cerințe:

  • subiectul emailului trebuie sa conțină textul „Confirmare Nr_dosar Nume_candidat” (exemplu: Confirmare 12345 Popescu Ion)
  • emailul să fie trimis de pe adresa de conectare în aplicația de admitere
  • în textul emailului candidatul trebuie să precizeze opțiunile pentru care face confirmarea; de asemenea, trebuie să atașeze o cerere semnată și scanată în care declară că dorește să confirme locurile respective; cererile tip de confirmare se găsesc AICI
  • emailul trebuie să aibă atașată dovada plății; cuantumul taxei de confirmare este de 800 RON (și reprezintă un avans din taxa de studii); taxa de confirmare  se poate plăti online, la adresa https://po.unibuc.ro/studiu_master.php , sau prin transfer bancar în contul deschis de Universitatea din București (cod fiscal 4505502) la  Banca Comercială Română sector 5, Cod IBAN RO75RNCB0076010452620316, cu explicația  „Taxă de confirmare admitere master septembrie 2024”; taxele de transfer bancar se suportă de către  candidat; detalii despre taxa de confirmare găsiți AICI.
  • termenul limită pentru trimiterea mesajului este 22.09.2024, ora 23.59.
  • Candidații care au optat inițial pentru două programe, dar nu doresc să le urmeze în paralel, sunt rugați să precizeze acest lucru în email.

Rezultate contestații Proba 2

Contestații

Contestațiile se fac online completând acest FORMULAR (toate notele sunt vizibile în aplicația de înscriere).

Termen limită pentru trimiterea contestațiilor: 20.09.2024, ora 12.00 (pranz).

Rezultate inițiale 19.09.2024

În listele inițiale fiecare candidat este clasificat la toate programele și formele de finanțare la care s-a înscris. Calitatea de admis se păstrează numai prin confirmarea locului în perioada confirmărilor, conform metodologiei. Locurile eliberate prin neconfirmare vor fi ocupate, în ordinea mediilor și a opțiunilor,   de candidații aflați în așteptare pe listele inițiale.

Atenție:  candidații aflați în așteptare pe liste inițiale au posibilitatea de a urca pe listele de admiși numai dacă confirma locul conform metodologiei.

Proba orală

  • Comisii de admitere la studii de master septembrie 2024 (cu ziua susținerii și adrese de contact)
  • Programarea candidaților la proba orală (va fi actualizată). Toți candidații trebuie să trimită acordul de înregistrare video (semnat, datat și scanat) a probei orale secretarului comisiei, înainte de susținerea probei. Modelul acordului de înregistrare este accesibil AICI.
  • Pentru probleme legate de susținerea probei orale, candidații sunt rugați sa contacteze direct secretarul și președintele comisiei la care sunt programați.
  • Candidații la programele de master care au comisii comune vor susține o singură probă orală pentru admiterea la aceste programe, rezultatul fiind recunoscut pentru admiterea la ambele programe.
  • Toți candidații susțin proba orală, cu excepția celor admiși fără examen care au nota 10 la proba orală (acești candidați au campul „Admis fara examen (5%)” egal cu Admis în afișarea rezultatelor de la Proba 1). Candidații a căror lucrare de licență NU se încadrează în domeniile Informatică, Matematică, Calculatoare și Tehnologia Informației, (au campul „Incadrare in domeniu” egal cu RESPINS în afișarea rezultatelor de la Proba 1) trebuie să pregătească o lista de 4 subiecte din domeniul masterului, conform metodologiei.

Rezultate contestații Proba 1

Comisia de admitere s-a autosesizat si a recalculat punctajele extracurriculare si mediile anilor de studii pentru candidații care au urmat mai multe studii de licență sau studii de licență și master.

Rezultate Proba 1

Candidații a căror lucrare de licență nu se încadrează în domeniile Informatică, Matematică, Calculatoare și Tehnologia Informației, (au campul „Incadrare in domeniu” egal cu RESPINS) trebuie să pregătească o lista de 4 subiecte din domeniul masterului, conform metodologiei.

Statistici finale înscriere


Perioada de înscriere: 1 – 13 septembrie 2024 (ora 23.59).

Statistici înscriere 13.09, ora 11.45

Modalitatea de înscriere: exclusiv online, în aplicația de înscriere: 

https://admitere.fmi.unibuc.ro/

În aplicația de înscriere, informațiile/selecțiile marcate cu * sunt obligatorii. După ce ați completat corect toate informațiile, trebuie să trimiteți dosarul pentru validare apăsând butonul Trimite datele (din pagina Trimite dosar). După ce ați apăsat butonul Trimite datele, veți primi pe e-mail un mesaj de confirmare a depunerii dosarului.

Vă rugăm să păstrați mesajul pentru că el conține numărul dvs. de dosar, pe care îl veți folosi ulterior, la nevoie, pentru orice comunicare cu Comisia de admitere. Acest mesaj nu reprezintă confirmarea înscrierii, ci doar a faptului că ați trimis dosarul.

Dosarul dvs. va fi verificat de Comisia de admitere și, în cazul în care informațiile și documentele încărcate sunt corecte, va fi validat de aceasta. În momentul validării dosarului, veți primi un al doilea mesaj pe e-mail cu confirmarea înscrierii. În cazul în care Comisia constată erori în dosar, dosarul va fi invalidat, iar pe e-mail veți primi un mesaj cu motivul / ele invalidării și corecțiile pe care le aveți de făcut.

În luna septembrie, Facultatea de Matematică și Informatică organizează admiterea la următoarele programe de master:

Master – Învățământ cu Frecvență

Durata

Matematică

  1.  Advanced Studies in Mathematics (în limba engleză)
    În parteneriat cu Școala Normală Superioară București

4 Sem.

  2.  Matematică didactică
  3.  Probabilități și statistică în finanțe și științe

Informatică

  1.  Data Science (în limba engleză)

4 Sem.

  2.  Natural Language Processing (în limba engleză)
  3.  Sisteme distribuite
  4.  Security and Applied Logic (în limba engleză)

Master – Învățământ cu Frecvență Redusă

Durata

Informatică

  1.  Baze de date si tehnologii software

4 Sem.


Informații generale despre admiterea la master găsiți AICI.

General information for international students is available HERE.


Rezultate 6.09.2024

REZULTATE 6.09.2024 (actualizare 29.09)

Etapă suplimentară de confirmări la taxă pentru sesiunea iulie 2024

Candidații care au avut opțiuni la un program de master (buget sau taxă) și au susținut proba orală la acel program pot face cerere pentru confirmarea unui loc la taxă la acel program. Astfel, candidații care au avut inițial numai opțiuni la buget pot adauga și confirma opțiuni la taxă, iar cei care au avut opțiuni la taxă neconfirmate le pot confirma în această etapă. Cererea în format liber, semnată și datată, trebuie trimisă prin email pe adresa taxa-master-24@fmi.unibuc.ro pana la data de 31.08.2024, ora 23.59. Dovada plății taxei de confirmare trebuie trimisă numai de către candidații care nu pot folosi pentru confirmare o taxă plătită în etapa anterioară de confirmări. Deciziile privind aprobarea acestor solicitări vor fi anunțate la începutul lunii septembrie. Solicitările pentru programele care au candidați în așteptare la taxă în listele afișate pe 29.07.2024 vor fi luate în considerare numai după ce toți candidații aflați în așteptare au glisat pe poziție admis (în urma unor eventuale retrageri).

Alegere cursuri opționale pentru anul I, master, 2024-2025

Candidații admiși la un program de master trebuie să aleagă cursurile opționale din anul universitar 2024-2025, completând următoarele formulare:

Studenții vor ierarhiza cursurile opționale în ordinea preferințelor. Termenul limită pentru alegerea cursurilor opționale este 15 septembrie 2024. Pentru întrebari legate de opționale, trimiteți un mesaj pe adresa optionale@fmi.unibuc.ro

Rezultate 29.07.2024

REZULTATE 29.07.2024 (actualizat 1.08.2024 BDTS-IFR si BDTS-romani de pretutindeni)

Candidații aflați în așteptare la buget care nu își retrag actele în original vor participa la glisare pe locurile eliberate la buget, în eventualitatea unor retrageri, până la afișarea listelor finale din luna septembrie. Candidații aflați în așteptare la taxă care nu își retrag taxa vor participa la glisare pe locurile eliberate la taxă, în eventualitatea unor retrageri, până la afișarea listelor finale din luna septembrie.

Confirmări

Rezultate contestații Proba 2

Toate contestațiile depuse au fost respinse.

Raport contestații Proba 2

Confirmări

TREBUIE să confime locul candidații declarați ADMIȘI pe listele de rezultate inițiale și candidații declarați ÎN AȘTEPTARE care doresc sa participe la glisarea pe o poziție superioară. În clasificarea finală vor fi luați în considerare NUMAI candidații care au confirmat locul ocupat la programul și forma de finanțare respectivă, în termenul limită, conform precizărilor de mai jos.

Confirmarea locurilor la buget se face la Facultatea de Matematică și Informatică, prin depunerea, în original, a diplomei de licență și a suplimentului la diplomă. Candidații din promoția 2024 care nu au diploma în original vor depune, în original, adeverința de licență eliberată de facultate. Depunerea documentelor originale se face personal, de către candidat, sau de o altă persoană împuternicită în acest scop de candidat printr-o procură notarială. Candidații / persoana împuternicită trebuie să prezinte un act de identitate. Facultatea va elibera o adeverință care atestă depunerea documentelor, adeverință care trebuie păstrată până la înmatricularea în facultate, respectiv retragerea din concurs. Precizarea opțiunilor confirmate la buget se va face prin completarea unei cereri tip. Cererile tip de confirmare se găsesc AICI.

Programul confirmărilor la buget: 25.07.2024 orele 10.00-16.00; 26.07.2024 orele 10.00-16.00; 27.07.2024 orele 10.00-14.00; 28.07.2024 orele 10.00-14.00.

Confirmarea locurilor la taxă se face trimițând pe adresa taxa-master-24@fmi.unibuc.ro un email respectând următoarele cerințe:

  • subiectul emailului trebuie sa conțină textul „Confirmare Nr_dosar Nume_candidat” (exemplu: Confirmare 12345 Popescu Ion)
  • emailul să fie trimis de pe adresa de conectare în aplicația de admitere
  • în textul emailului candidatul trebuie să precizeze opțiunile pentru care face confirmarea; de asemenea, trebuie să atașeze o cerere semnată și scanată în care declară că dorește să confirme locurile respective; cererile tip de confirmare se găsesc AICI
  • emailul trebuie să aibă atașată dovada plății; cuantumul taxei de confirmare este de 800 RON (și reprezintă un avans din taxa de studii); taxa de confirmare  se poate plăti online, la adresa https://po.unibuc.ro/studiu_master.php , sau prin transfer bancar în contul deschis de Universitatea din București (cod fiscal 4505502) la  Banca Comercială Română sector 5, Cod IBAN RO75RNCB0076010452620316, cu explicația  „Taxă de confirmare admitere master iulie 2024”; taxele de transfer bancar se suportă de către  candidat; detalii despre taxa de confirmare găsiți AICI.
  • termenul limită pentru trimiterea mesajului este 28.07.2024, ora 14.00.
  • Candidații care au optat inițial pentru două programe, dar nu doresc să le urmeze în paralel, sunt rugați să precizeze acest lucru în email.

Candidații care au optat la înscriere pentru repartizarea la două programe (care doresc să urmeze două programe de studii în paralel) vor confirma la ambele programe (prin depunerea diplomei de licență/adeverinței de licență în original și plata unei taxe, sau prin plata a două taxe, după caz).

Candidații admiși pe listele de rezultate afișate după contestații, care NU confirmă locul pe care sunt admiși, vor fi eliminați din concurs la programul și forma de finanțare respectivă. Candidații care se află în așteptare pe listele de rezultate afișate după contestații, care NU confirmă locul pe care sunt în așteptare, vor fi eliminați din concurs la programul și forma de finanțare respectivă, deci nu vor participa la glisare.

Contestații

Contestațiile se fac online completând acest FORMULAR (toate notele sunt vizibile în aplicația de înscriere).

Termen limită pentru trimiterea contestațiilor: 25.07.2024, ora 14.00.

Rezultate inițiale 24.07.2024

În listele inițiale fiecare candidat este clasificat la toate programele și formele de finanțare la care s-a înscris. Calitatea de admis se păstrează numai prin confirmarea locului în perioada confirmărilor, conform metodologiei.

După confirmări candidații admiși la buget  pe listele inițiale la multe domenii vor rămâne numai pe lista opțiunii prioritare la care au confirmat, iar candidații admiși la ambele forme de finanțare (buget și taxă) la același domeniu vor rămâne numai pe lista opțiunii la care au confirmat. Un candidat admis la mai multe domenii pe listele inițiale poate confirma la două domenii pentru a le urma simultan  numai dacă cel puțin unul este la taxă. 

Locurile astfel eliberate vor fi ocupate, în ordinea mediilor și a opțiunilor,   de candidații aflați în așteptare pe listele inițiale.

Atenție:  candidații aflați în așteptare pe liste inițiale au posibilitatea de a urca pe listele de admiși numai dacă confirma locul conform metodologiei.

Proba orală

  • Comisii de admitere la proba orală iulie 2024
  • Ziua susținerii și adrese de contact
  • Programarea candidaților la proba orală (va fi actualizată; pentru comisiile comune găsiți și repartizarea pe comisii). Toți candidații trebuie să trimită acordul de înregistrare video (semnat, datat și scanat) a probei orale secretarului comisiei, înainte de susținerea probei. Modelul acordului de înregistrare este accesibil AICI.
  • Pentru probleme legate de susținerea probei orale, candidații sunt rugați sa contacteze direct secretarul și președintele comisiei la care sunt programați.
  • Candidații la programele de master care au comisii comune vor susține o singură probă orală pentru admiterea la aceste programe, rezultatul fiind recunoscut pentru admiterea la ambele programe.
  • Candidații admiși fără examen nu susțin proba orală. Aceștia vor avea media de admitere 10.

Pentru probleme legate de susținerea probei orale, candidații sunt rugați sa contacteze direct secretarul și președintele comisiei la care sunt programați. Candidații la programele de master care au comisie comună  vor susține o singură probă orală pentru admiterea la aceste programe, rezultatul fiind recunoscut pentru admiterea la ambele programe.

Rezultate contestații Proba 1

Rezultate Proba 1

Candidatii care au campul „Incadrare in domeniu” egal cu RESPINS trebuie să pregătească subiecte conform metodologiei.


Perioada de înscriere: 01.07.202413.07.2024 , ora 14.00 23.59. Toate dosarele trimise în acest termen, inclusive cele invalidate, vor fi prelucrate iar candidații vor avea posibilitatea de a corecta dosarele în termenele comunicate.

Modalitatea de înscriere: exclusiv online, în aplicația de înscriere:

https://admitere.fmi.unibuc.ro/

Statistici înscrieri:

Facultatea de Matematică și Informatică organizează admiterea pentru următoarele programe de master:

Master – Învățământ cu Frecvență

Durata

Matematică

  1.  Advanced Studies in Mathematics (în limba engleză)
    În parteneriat cu Școala Normală Superioară București

4 Sem.

  2.  Matematică didactică
  3.  Probabilități și statistică în finanțe și științe

Informatică

  1.  Artificial Intelligence (în limba engleză)

4 Sem.

  2.  Baze de date și tehnologii software
  3.  Data Science (în limba engleză)
  4.  Inginerie software
  5.  Natural Language Processing (în limba engleză)
  6.  Sisteme distribuite
  7.  Security and Applied Logic (în limba engleză)

Master – Învățământ cu Frecvență Redusă

Durata

Informatică

  1.  Baze de date si tehnologii software

4 Sem.


Informații generale

Probele de concurs sunt analiza dosarului și proba orală. Candidații a căror lucrare de licență nu se încadrează în domeniile Informatică, Matematică sau Calculatoare și Tehnologia Informației, vor pregăti o listă de 4 subiecte din domeniul masterului.

Candidații care concurează la mai multe programe vor susține proba orală la fiecare dintre programele la care concurează.

Proba orală se va desfășura online.

Candidații care se înscriu la programe în limba engleză trebuie să îndeplinească cel puțin una din următoarele condiții:

  • să dețină un certificat de competență lingvistică (minim B2) pentru limba engleză eliberat de către instituțiile abilitate de Ministerul Educației Naționale (certificatele de competențe lingvistice obținute la bacalaureat NU sunt acceptate pentru admiterea la studii de master). Aceste cerificate pot fi eliberate și de Centrul de Limbi Străine al Universității din București; dacă doriți să susțineți examenul, contactați-o pe Dna. Prof. Diana Ioniță,
  • sunt absolvenți ai unui program de studii de licență sau masterat în limba engleză,
  • au promovat minim două semestre disciplina limba engleză în perioada studiilor de licență.

Candidații vor încărca dovada îndeplinirii uneia din aceste condiții în aplicația de înscriere. Absolvenții UB se pot înscrie cu certificatul de competență lingvistică eliberat pentru promovarea a minim două semestre de limba engleză în perioda anilor de studii.

Pentru întrebări suplimentare, la care vor răspunde studenții FMI, puteți utiliza grupul de Facebook destinat candidaților la admitere la master 2024.

Pentru întrebări legate de admiterea la master ne puteți contacta pe adresa: master@fmi.unibuc.ro.

Vor fi anunțate mai multe detalii specifice admiterii din 2024! Urmăriți această pagină!


Information for International Students