English Version

Realizari ale profesorilor

 Premiile Ad-Astra 2016Profesorul Marian Aprodu (Departamentul de Matematica) a obtinut premiul Excelenta in cercetare - afiliere in Romania, sectiunea Matematica si Informatica, acordat de Asociatia Ad Astra pentru anul 2016. Acelasi premiu, dar pentru cercetatori romani afiliati in strainatate, a fost obtinut de Grigore Rosu, absolvent al FMI 1995, actualmente profesor la Department of Computer Science, University of Illinois at Urbana-Champaign.

Premiile Ad Astra este un proiect al Asociatiei cercetatorilor romani "Ad Astra", avand ca scop "identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei". Premiile Ad Astra de "excelenta in cercetare" si de "excelenta in cercetarea doctorala" se acorda în domeniile: Științe Fizice și Chimice, Științele Vieții, Științele Pământului și Științele Spațiale, Științe Inginerești, Matematică și Informatică, Științe Sociale și Discipline Umaniste. Pentru fiecare domeniu, în cadrul fiecărei categorii, Ad Astra acordă două premii: unul pentru cercetători care au afilierea la o instituție din România și altul pentru cercetători care dețin/au deținut cetățenia română și au afilierea la o instituție din străinătate.

La editia din 2014 a acestei competitii, premiul pentru Excelenta in cercetarea doctorala, sectiunea Matematica si Informatica, a fost obtinut de Radu Tudor Ionescu, absolvent FMI 2009, actualmente conferentiar in cadrul Departamentului de Informatica al FMI.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro