English Version

Live at Edu

 

Fabulos!     FMI si-a tras domeniu pe Live@Edu!
Esti in FMI, esti in Live@Edu!


I M P O R T A N T !!!

Conectarea in "Windows Live" trebuie sa includa, pe langa "user" si mentionarea domeniului "@my.fmi.unibuc.ro"Ai intrat in posesia ID-ului? Conecteaza-te in Live@Edu! Te asteapta 5GB!Daca esti student in anul I zi (2007-2008) sau anul II zi (2007-2008), IDul pentru Live@Edu este valabil si pentru forumul facultatiiAi intrat in posesia ID-ului? Conecteaza-te in forum!

Studentii de la masterele cu taxa si I.D. vor utiliza in continuare forumul dedicat lor si IDurile primite la inceputul anului universitar.


Update octombrie 2008:

- Studentii din anul I Licenta (2008-2009) vor avea create conturi pentru acces in serviciile: ELMS-MSDNAA, Live@Edu si forum la o data ce va fi anuntata (probabil sfarsitul lunii octombrie). Pentru intrarea in posesia parolei se urmeaza 1 din cele 3 variante descrise mai jos
- Studentii din anul I Master (2008-2009) care au avut conturi in ELMS si doresc sa acceseze in continuare baza ELMS, trebuie sa vina cu Carnetul de student VIZAT pe anul in curs la sala 417 pentru mutarea in grupul aferent cu drept de acces la ELMS.
- Studentii din anul I (I.D., Master Baze de Date, Master Biostatistica), vor avea create conturi pentru acces in serviciile: ELMS-MSDNAA, Live@Edu si forumul ID la o data ce va fi anuntata (probabil sfarsitul lunii octombrie).Ca student - anul II zi (2008-2009), anul III zi (2008-2009), anul II mastere cu taxa (2008-2009), anul II I.D. (2008-2009), anul III I.D. (2008-2009) si anul II Master zi (2008-2009) - al Facultatii de Matematica si Informatica poti beneficia de serviciile Live@Edu oferite de Microsoft.

Ca student - anul II zi (2008-2009) sau anul III zi (2008-2009) - al Facultatii de Matematica si Informatica poti accesa forumul facultatii utilizand ID-ul de Live@Edu.

Pentru a intra in posesia ID-ului ("user" si parola aferenta) ai la dispozitie:

- Varianta VIRTUALA:

Aceasta varianta presupune sa ai un cont in ELMS-MSDNAA.
Din adresa de mail cu care te-ai inscris in ELMS-MSDNAA trimiti un mesaj la xcezar|a-rond|xmy.fmi.unibuc.ro (elimina literele x din adresa, sunt 2).
Mesajul trebuie sa contina: numele, prenumele, grupa si, neaparat NUMARUL MATRICOL din carnetul de student si cateva cuvinte care sa ne aduca aminte despre ce e vorba :)
Dupa verificarea in baza de date ELMS-MSDNAA, in maxim 6/12/24/48 ore vei primi pe mail user-ul si parola pentru Live@Edu si forum.


- Varianta RUSTICA:

Aceasta varianta presupune sa faci un drum pana la secretariat, unde vei schimba cateva vorbe cu secretara de an. Pentru unii, banuim ca e o buna ocazie de socializare :) de asta am si inclus-o in plan.
Secretarele au primit fluturasii personalizati cu user-ul si parola. Daca le vei spune "doresc fluturasul pentru Live@Edu" sau "doresc fluturasul pentru casuta de mail", teoretic, il vei primi.
Nota: Daca alegeti aceasta varianta, va rugam sa pastrati cu grija fluturasul, orice solicitare de interventie asupra contului dvs. trebuind sa fie insotita de mentionarea nr.matricol si a parolei initiale


- Varianta DIE HARD:

Cum nu esti inscris in programul ELMS-MSDNAA si nici nu vrei sa dai ochii cu secretara de an, iti mai oferim o sansa, unica.
Poti veni in sala 417, unde iti vom face cont in Live@Edu, cont in ELMS-MSDNAA si cont in forum.
Sa ai in buzunar (sau poseta, dupa caz) carnetul de student vizat pe anul in curs si cu nr.matricol scris in el.
Ne gasesti zambitori, amabili si avizi de comunicare numai intre orele 10:00-14:00, in rest "die hard 5".


De retinut:

- dupa intrarea in contul Live@Edu si forum recomandam schimbarea parolei (parolele nu sunt sincronizate, fiecare aplicatie are parola proprie);
- in profil mentionati si o adresa de mail secundara pt recuperarea parolei in caz ca o uitati
- serviciul Live@Edu oferit de Microsoft este free
- FMI a intermediat doar crearea domeniului "my.fmi.unibuc.ro" si a conturilor aferente
- FMI nu asigura functionarea sau intretinerea serverelor domeniului "my.fmi.unibuc.ro" aceastea fiind operate numai de Microsoft
- Singura asistenta tehnica pe care o putem asigura este schimbarea (uleiului :D) parolei contului


Precizari:

- - IDul pentru Live@Edu este creat NUMAI pentru studentii din anul II zi (2008-2009), anul III zi (2008-2009), anul II mastere cu taxa (2008-2009), anul II I.D. (2008-2009), anul III I.D. (2008-2009), ai Facultatii de Matematica si Informatica.
- - IDul pentru forum este creat NUMAI pentru studentii din anul II zi (2008-2009) si anul III zi (2008-2009), ai Facultatii de Matematica si Informatica.


Cimilituri:

Prin intrarea in Live@Edu beneficiezi de o casuta postala (5GB spatiu) declarata pe domeniul "my.fmi.unibuc.ro", iar mesajele tale - datorita domeniului - vor avea un impact mai puternic asupra partenerilor de dialog (think big) :)
Pentru comoditate si utilitate, adresa de mail va aparea si in pagina de orar in dreptul numelui fiecarui student. E f.posibil ca adresa de mail sa fie utilizata de profesori pentru a-ti trimite mesaje, deci, verific-o! :) NOTA: momentan transmiterea mesajelor intre domeniile de mail "fmi.unibuc.ro" (profesori) si "my.fmi.unibuc.ro" (studenti) intampina cateva mici probleme, tehnice. Dupa remedierea lor, va dam de stire :)
E posibil ca valabilitatea IDului Live@Edu sa fie mult mai mare decat cea inscrisa acuma in fluturas.
Pentru eventuale probleme de intelegere sau utilizare trimite un mesaj la: xcezar|a-rond|xmy.fmi.unibuc.ro (elimina literele x din adresa, sunt 2).

Cei care ne vor onora ca studenti in anul I 2008-2009 vor folosi ID-ul primit pentru acces in serviciile: ELMS-MSDNAA, Live@Edu si forum (weeee).

VISUL ca fiecare student al FMI sa aiba o casuta de mail pe domeniul facultatii a prins viata... Mercic whiskas :)


Afla mai multe:

Microsoft Romania
Liveatedu
my.liveatedu
2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro