English Version
Maxima zilei

N. Iorga : Ai toata viata un scolar pe care niciodata nu trebuie sa-l pierzi din ochi, tu insuti.

Murphy pentru studenti

Daca la cursul pe care voiai foarte mult sa-l urmezi sunt "n" locuri, tu vei fi al "n"+1-lea inscris.

 

Zilele Portilor Deschise 2017

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza Zilele Portilor Deschise in fiecare zi de joi, de la ora 12:00, incepand cu 23 martie 2017. Evenimentul se adreseaza grupurilor organizate de elevi de liceu, formate din 1-2 profesori si cca 25 de elevi, care vor sa viziteze facultatea, sa o cunoasca mai bine si sa afle ce le poate oferi ca viitori studenti. Inscrierea prealabila este obligatorie. In limita locurilor disponibile, acceptam si elevi de liceu, care participa individual. O vizita dureaza cca 2 ore si se desfasoara pe ateliere de prezentare, aplicatii mobile, robotica, astronomie si altele, organizate in amfiteatrele si laboratoarele facultatii. Pentru inscriere si orice alte intrebari, va rugam sa scrieti pe adresa zpd@fmi.unibuc.ro, cu cel putin 2 zile inainte de data planificata a vizitei.


Admitere licenta 2017

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza Lectii de pregatire pentru admiterea 2017. Lectiile se vor sustine sambata, in intervalul orar 10:00-14:00, la disciplinele matematica (de la 10:00 la 12:00) si informatica (de la 12:00 la 14:00). Accesul este gratuit si nu necesita inscriere prealabila. Lectiile incep in data de 18 februarie 2017 si se vor desfasura in paralel (pe aceleasi subiecte) in amf. Spiru Haret (parter) si amf. Simion Stoilow (etaj 1), dupa urmatorul Calendar.


 

Noutati

romb albastru ANUNT ! A fost afisat orarul pe semestrul II. Orarul este final. Ultima actualizare: 5 martie 2017, ora 21:30.

Conferinte & Seminarii

romb albastru F. NOU ! Departamentul de Informatica al FMI va invita la conferinta cu titlul "Convergenta liniara a algoritmilor de optimizare de tip gradient", sustinuta de Ion Necoara (Universitatea Politehnica din Bucuresti), joi 30 martie 2017, ora 14:00, in amf. Stoilow. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Conferinta Commutative Algebra meeting Algebraic Geometry, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 23-28 iunie 2017.

romb albastru F. NOU ! International Conference on Boundary Element and Meshless Techniques (BETEQ 2017), Bucuresti, 11-13 iulie 2017.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Cercetare / Concursuri

romb albastru F. NOU ! Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI.

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Alexandru Popa va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 24 martie 2017, ora 11:00. Detalii.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Profesorul Marian Aprodu (Departamentul de Matematica) a obtinut premiul Excelenta in cercetare - afiliere in Romania, sectiunea Matematica si Informatica, acordat de Asociatia Ad Astra pentru anul 2016. Detalii.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

Licenta/Disertatie

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2017 (respectiv, septembrie 2017 si februarie 2018) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

romb albastru F. NOU! Sesiunea iunie 2017: Situatia depunerii cererilor la data de 16.12.2016. Termenul pentru depunerea cererilor de aprobare a temelor de licenta si disertatie a fost prelungit pana pe 20.01.2017. Anunt teme licenta si disertatie. Cerere tema licenta IF/ID Matematica si Informatica. Cerere tema licenta IF Tehnologia Informatiei. Cerere tema disertatie IF/IFR.

Burse studentesti

romb albastru ANUNT ! Burse sociale ocazionale sem. II: Depunere cereri.

romb albastru ANUNT ! Programul EURO 200 pentru achizitia de calculatoare.

Stagii de practica

romb albastru F. NOU ! Calendar prezentari Regulament de practica la anul 2 licenta.

romb albastru F. NOU ! Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru F. NOU ! Serviciul de Informatii Externe (SIE) ofera si in anul 2017 studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti posibilitatea de a efectua un stagiu de practica cu durata de o luna, in perioada iunie-iulie 2017, in domeniul Criptologie. Programul este destinat studentilor aflati la sfarsitul primului an de master, numarul maxim de locuri puse la dispozitie fiind de 4. Detalii. Cererile se depun la Secretariat pana pe 20 aprilie 2017.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Realizari studentesti

romb albastru Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Andrei Comaneci (anul II) - medalie de aur, Evgnosia-Alexandra Kelesidis (anul I), Andreea Popa (anul II) - medalii de argint si Daniel Banaru (anul II) - medalie de bronz, au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2017, care s-a desfasurat in perioada 28 februarie - 5 martie 2017, in localitatea Ohrid din FYROM.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro