English Version
Maxima zilei

J. Renard : Cand un om a dovedit ca are talent, ii ramane sa faca dovada ca stie sa-l foloseasca.

Murphy pentru studenti

Cu cinci minute inainte de pauza, un student va pune o intrebare care necesita un raspuns de zece minute.

 

ADMITERE LICENTA 2017

Noutati:
Admiterea la programele de licenta s-a incheiat. Facultatea de Matematica si Informatica nu mai organizeaza sesiune de admitere la licenta in luna septembrie 2017.
Mai multe detalii in pagina de admitere la studii de licenta.

ADMITERE MASTER 2017

Noutati:
27-28 iulie: Confirmarea locurilor la buget si la taxa.
Mai multe detalii in pagina de admitere la studii de master.

ADMITERE DOCTORAT 2017

Noutati:
1-20 septembrie: Sesiunea de admitere la doctorat.
Mai multe detalii in pagina de admitere la studii doctorale.


 

Noutati

romb albastru F. NOU! Concursuri didactice sem. II, 2016-2017.

Conferinte & Seminarii

romb albastru F. NOU ! 7th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, 17-20 mai 2017.

romb albastru F. NOU ! 1st Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 19-20 iunie 2017.

romb albastru F. NOU ! Conferinta Commutative Algebra meeting Algebraic Geometry, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 23-28 iunie 2017.

romb albastru F. NOU ! Sesiune comemorativa - Matematician Nicolae Popescu, Bucuresti, 29 iunie 2017.

romb albastru F. NOU ! Working Formal Methods Symposium (FROM 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 5-8 iulie 2017.

romb albastru F. NOU ! International Conference on Boundary Element and Meshless Techniques (BETEQ 2017), Bucuresti, 11-13 iulie 2017.

romb albastru F. NOU ! International Workshop and Summer School "Instruments of Algebaic Geometry" (IAG 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 11-22 septembrie 2017.

romb albastru F. NOU ! 4th Edition of Romanian Cryptology Days Conference (RCD 2017), Bucuresti, 18-20 septembrie 2017.

romb albastru Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti gazduieste seminarul interdisciplinar Mathematical Methods in the Humanities and Social Sciences: Graphs and Networks". Seminarul reprezintă o colaborare între secțiunile de Științe Exacte, Științe Sociale și Științe Umaniste ale Institutului de Cercetări al Universității din București (ICUB).

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Cercetare / Concursuri

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Rodica Ceterchi va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 28 aprilie 2017, ora 11:00. Detalii.

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Claudia Timofte va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 11 mai 2017, ora 16:00. Detalii.

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Florentina Hristea va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 12 mai 2017, ora 11:00. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Profesorul Marian Aprodu (Departamentul de Matematica) a obtinut premiul Excelenta in cercetare - afiliere in Romania, sectiunea Matematica si Informatica, acordat de Asociatia Ad Astra pentru anul 2016. Detalii.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

Cazare

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 4-a editie a Scolii de vara regionale Romano-Franceza in Matematici aplicate va avea loc in perioada 3 - 11 iulie 2017, la Sinaia. Location map and contact info (English). Participanti admisi si rezerve. Affiche (francais). Program (romana).

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Sesiunea septembrie 2017: Licenta IF/ID. Trimiterea lucrarii de licenta in format electronic, IF/ID. In atentia absolventilor din promotiile anterioare - licenta IF/ID. Disertatie Master IF/IFR.

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2017 (respectiv, septembrie 2017 si februarie 2018) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru F. NOU ! Banca Mondiala ofera stagii de practica in Washington DC in specializarile Information/Data Analyst, Business Analyst si IT Analyst pentru studentele care trec in anul 3 sau 4 de licenta. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Cornerstone Technologies ofera stagii de practica si pozitii part-time pentru studenti sau pozitii full-time pentru (viitori) absolventi in domeniul programarii si testarii. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Vodafone Romania ofera stagii de practica in domeniul Data Analytics studentilor din facultate. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Departamentul de Consultanta al KMPG Romania ofera o pozitie de Junior Risk Modeler studentilor din ultimul an si pozitii de practica in domeniul de consultanta. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Compania daneza Systematic ofera pozitii de practica in domeniul Dezvoltare software pentru noul sau birou din Romania. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Realizari studentesti

romb albastru Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Andrei Comaneci (anul II) si Andreea Popa (anul II) au obtinut premiul II, respectiv premiul III, la Sectiunea A a Concursului National Studentesc de Matematica Traian Lalescu, care s-a desfasurat la Constanta, in perioada 4 - 6 mai 2017.

romb albastru Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Andrei Comaneci (anul II) - medalie de aur, Evgnosia-Alexandra Kelesidis (anul I), Andreea Popa (anul II) - medalii de argint si Daniel Banaru (anul II) - medalie de bronz, au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2017, care s-a desfasurat in perioada 28 februarie - 5 martie 2017, in localitatea Ohrid din FYROM.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro