English Version
Maxima zilei

C. Pavese : Trebuie sa-ti transformi in virtuti defectele de care nu poti scapa.

Murphy pentru studenti

Orarul este astfel stabilit, incat fiecare student sa piarda maximum de timp intre ore.

 

Admitere licenta 2018

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza Lectii de pregatire pentru admiterea 2018. Lectiile se vor sustine sambata, in intervalul orar 10:00-14:00, la disciplinele matematica (de la 10:00 la 12:00) si informatica (de la 12:00 la 14:00). Accesul este gratuit si nu necesita inscriere prealabila. Lectiile incep in data de 17 februarie 2018, dupa urmatorul Calendar. Pentru dimensionarea corespunzătoare a seriilor de lucru, vă rugăm să vă înscrieți, completând acest formular.


 

Noutati

romb albastru F. NOU! Informare asupra sedintei Consiliului FMI din 7 decembrie 2017.

romb albastru F. NOU! Concursuri didactice sem. I, 2017-2018.

Conferinte & Seminarii

romb albastru Sesiune comemorativa - Matematician Nicolae Popescu, Bucuresti, 6 decembrie 2017.

romb albastru ICUB va invita la International Workshop on Graphs, Networks and Digital Humanities, Bucuresti, Casa Universitarilor, 9-11 octombrie 2017.

romb albastru ICUB va invita la Fuzzy Logic meets Quantum Logic: The first joint Bucharest - Cagliari Logical Meeting (BuCaL2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 25-26 septembrie 2017.

romb albastru ICUB va invita la Workshop on Free Will and Quantum Indeterminacy, Facultatea de Matematica si Informatica, Amf. Spiru Haret, in data de 23 septembrie 2017, incepand cu ora 9:30.

romb albastru Colloque international "Les megadonnees et les sciences sociales", Bucuresti, CEREFREA - Villa Noel, 22-23 septembrie 2017.

romb albastru International Workshop and Summer School "Instruments of Algebaic Geometry" (IAG 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 11-22 septembrie 2017.

romb albastru 7th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, 17-20 mai 2017.

romb albastru 1st Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 19-20 iunie 2017.

romb albastru Conferinta Commutative Algebra meeting Algebraic Geometry, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 23-28 iunie 2017.

romb albastru Working Formal Methods Symposium (FROM 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 5-8 iulie 2017.

romb albastru International Conference on Boundary Element and Meshless Techniques (BETEQ 2017), Bucuresti, 11-13 iulie 2017.

romb albastru A 25-a Scoala Nationala de Algebra, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 3-9 septembrie 2017.

romb albastru 13th International Conference on Discrete Mathematics: Discrete Geometry and Alexandrov surfaces, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 4-7 septembrie 2017.

romb albastru Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti gazduieste seminarul interdisciplinar Mathematical Methods in the Humanities and Social Sciences: Graphs and Networks". Seminarul reprezintă o colaborare între secțiunile de Științe Exacte, Științe Sociale și Științe Umaniste ale Institutului de Cercetări al Universității din București (ICUB).

romb albastru Seminarul de Informatica teoretica, algoritmi si bioinformatica.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Cercetare / Concursuri

romb albastru F. NOU ! Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Profesorul Marian Aprodu (Departamentul de Matematica) a obtinut premiul Excelenta in cercetare - afiliere in Romania, sectiunea Matematica si Informatica, acordat de Asociatia Ad Astra pentru anul 2016. Detalii.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! Programare date si sali pentru colocviul de admitere la gradul didactic I, seria 2018-2020.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2017-2018.

romb albastru ANUNT! Depunere cereri sesiune speciala pentru prelungire de scolaritate.

romb albastru ANUNT! Depunere cereri restante si diferente din anii anteriori.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de anul I de la toate programele de licenta IF: Sprijin impotriva abandonului scolar.

romb albastru ANUNT! Program de formare continua "Tehnici alternative în predarea matematicii" editia 2018: Primul anunt.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de la Master anul I, toate programele de studii IF si IFR: Planificare curs Deontologie academica.

romb albastru ANUNT! Inscriere si plata taxei pe sem. I, perioada 2-31 octombrie 2017.

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI. Criterii de promovare in anul III, la toate programele de licenta IF.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Burse studentesti

romb albastru ANUNT ! Programul din luna decembrie in care se deconteaza abonamentele RATB.

romb albastru ANUNT! Programul in care se dau in Casierie bursele pe luna octombrie si noiembrie pentru studentii straini si studentii romani care nu le iau pe card.

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Sesiunea februarie 2018: Licenta IF/ID. Trimiterea lucrarii de licenta in format electronic, IF/ID. In atentia absolventilor din promotiile anterioare - licenta IF/ID. Disertatie Master IF/IFR.

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2017 (respectiv, septembrie 2017 si februarie 2018) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Matematica anunta sustinerea publica a tezei de doctorat a doctorandei Ileana Presura in data de 31 ianuarie 2018, ora 14:00 in Sala de Consiliu.

romb albastru ANUNT! Calendar admitere Scoala Doctorala de Informatica, sesiunea ianuarie 2018.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru F. NOU ! Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Concursuri studentesti

romb albastru F. NOU ! In vederea stabilirii echipei care va reprezenta Universitatea Bucuresti la concursul international de matematica SEEMOUS 2018, pe data de 9 decembrie 2017, la ora 10, sala 214, va avea loc un prim test de selectie la care sunt invitati sa participe studentii din anii I si II.

Realizari studentesti

romb albastru Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Andrei Comaneci (anul II) si Andreea Popa (anul II) au obtinut premiul II, respectiv premiul III, la Sectiunea A a Concursului National Studentesc de Matematica Traian Lalescu, care s-a desfasurat la Constanta, in perioada 4 - 6 mai 2017.

romb albastru Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Andrei Comaneci (anul II) - medalie de aur, Evgnosia-Alexandra Kelesidis (anul I), Andreea Popa (anul II) - medalii de argint si Daniel Banaru (anul II) - medalie de bronz, au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2017, care s-a desfasurat in perioada 28 februarie - 5 martie 2017, in localitatea Ohrid din FYROM.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro