English Version
Maxima zilei

Aristotel : Cine nu stie sa taca, acela n-a invatat nici sa vorbeasca.

Murphy pentru studenti

Aleile din campus nu sunt niciodata cea mai scurta linie intre doua puncte.

 

Profesor Doctor CONSTANTIN POPOVICI

Comunitatea Facultatii de Matematica si Informatica anunta cu regret decesul la onorabila varsta de 89 de ani a prof. dr. Constantin Popovici, unul dintre pionerii informaticii in Romania, colaborator al academicianului Grigore Moisil, profesor de algebra si informatica teoretica, autor de articole stiintifice, carti si manuale de specialitate. Sa se odihneasca in pace si in amintirea celor care l-au cunoscut! O ultima inregistrare cu dl. prof. Constantin Popovici poate fi urmarita aici. Slujba de inmormantare va avea loc vineri, 29 noiembrie 2019, ora 12:00, la Biserica Precupetii Vechi (str. Toamnei nr. 2, colt cu str. Mihai Eminescu), iar inhumarea la cimitirul Sf. Vineri (Calea Grivitei, nr. 202), in aceeasi zi, dupa ora 13:00.


 

Noutati

romb albastru F. NOU! Alegeri universitare generale pentru mandatul 2019-2023.

romb albastru ANUNT ! A fost afisat orarul pe semestrul I. Orarul este in curs de actualizare, va rugam sa il consultati zilnic. Ultima actualizare: 26 noiembrie 2019, ora 8:00.

Conferinte

romb albastru F. NOU ! Colocviu de geometrie in memoria profesorului Stere Ianus, 15 noiembrie 2019, incepand cu ora 9:00, in sala 215.

romb albastru Potentiel et probabilites - conferinta dedicata profesorului Gheorghe Bucur, la implinirea varstei de 80 de ani. Institutul de Matematica al Academiei Romane, amf. Miron Nicolescu, 24 - 25 ianuarie 2019.

romb albastru Analyse stochastique et thèmes connexes - conferinta dedicata memoriei profesorului Nicu Boboc, Facultatea de Matematica si Informatica, 6 - 9 mai 2019.

romb albastru A 27-a Scoala Nationala de Algebra, Bucuresti, 19-25 mai 2019.

romb albastru Al 2-lea Workshop de analiza, ecuatii diferentiale si mecanica, Bucuresti, Institutul de Statistica Matematica si Matematica Aplicata al Academiei Romane, 30 mai 2019.

romb albastru 9th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 3-4 iunie 2019.

romb albastru The XXVII Workshop "Géométrie Algébrique en Liberté", Bucuresti, Institutul de Matematica al Academiei Romane, 17-21 iunie 2019.

romb albastru The Ninth Congress of Romanian Mathematicians, Galati, 28 iunie - 3 iulie 2019.

romb albastru 3rd International Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 28-30 iunie 2019.

romb albastru Working Formal Methods Symposium (FROM 2019), Timisoara, Universitatea de Vest, 3-5 septembrie 2019.

romb albastru The 8th International Workshop on Many-Valued Logic (ManyVal 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 1-3 noiembrie 2019.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Seminarii stiintifice

Cercetare / Concursuri

romb albastru Cristian Cazacu (lect. dr. in Departamentul de Matematica) a obtinut Premiul al II-lea la competiția Tineri cercetatori in stiinta si tehnologie ("Premiile Rada Mihalcea") pentru anul 2019, organizata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca si prof. dr. Rada Mihalcea, de la Universitatea din Michigan (SUA). Stirea pe site-ul Universitatii din Bucuresti.

romb albastru Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de la Master de Informatica, anul II, toate specializarile: Model cerere pentru cursuri optionale pentru anul universitar 2019-2020. Termen de depunere a cererilor la Secretariat sau pe email la adresa madalina.ilea at fmi.unibuc.ro: 4 noiembrie 2019.

romb albastru ANUNT! Incepand cu data de 29.10.2019, programul Secretariatului in zilele de marti si joi va fi intre orele 9-12.

romb albastru ANUNT! Plata taxei pentru sem. I.

romb albastru ANUNT! Studentii de anul I de la toate programele de licenta, invatamant cu frecventa, trebuie sa completeze urmatorul formular de inscriere la disciplina obligatorie "Educatie fizica" pana joi, 10 octombrie 2019.

romb albastru ANUNT! Reclasificari 2018-2019 (actualizate 02.10): Anul I Matematica. Anul I Informatica. Anul I Tehnologia informatiei. Anul II Matematica. Anul II Informatica. Anul II Tehnologia informatiei. Anul III Tehnologia informatiei. Master Anul I.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2018-2019.

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI. Criterii de promovare in anul III, la toate programele de licenta IF.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 6-a editie a Scolii de vara regionale romano-franceze in matematici aplicate va avea loc in perioada 3 - 11 iulie 2019, la Sinaia. Inscrierile se fac pana pe 24 mai 2019. Participanti admisi. Rezerve. Affiche (francais). Program (romana).

Burse studentesti

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Rezultate licenta si disertatie, sesiunea septembrie 2019: Licenta, toate domeniile (IF si ID). Disertatie, toate domeniile (IF si IFR).

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2019 (respectiv, septembrie 2019 si februarie 2020) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Informatica anunta sustinerea publica a tezei de doctorat a doctorandului Radu-Stefan Mincu in data de 22 noiembrie 2019, ora 12:00 in Sala 220.

Mai multe anunturi de la Scoala Doctorala de Matematica si Scoala Doctorala de Informatica.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Concursuri studentesti

romb albastru Sesiunea comuna de comunicari stiintifice studentesti UPB-UB - Robotics, IoT and Process Automation UPB, 11 mai 2019. Inscrierile se fac pana pe data de 30 aprilie 2019, prin completarea acestui formular.

Realizari studentesti

romb albastru F. NOU ! Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Dragos Manea (anul II Matematica) - locul 1 absolut (medalie de aur), Andrei-Robert Bara (anul I Matematica) - locul 2 (medalie de aur) si Calin-Daniel Spiridon (anul II Matematica) - locul 4 (medalie de aur) au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2019, care s-a desfasurat in perioada 12 - 17 martie 2019, la Devin, Bulgaria.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro