English Version
Maxima zilei

P.A. Terentius : Simpla constatare ca esti prost nu e dovada de inteligenta.

Murphy pentru studenti

Intr-o zi ploioasa, sala pentru cursul urmator este intotdeauna la trei cladiri distanta.

 

Profesor Doctor ION COLOJOARA

Comunitatea Facultatii de Matematica si Informatica anunta cu regret decesul prof. dr. Ion Colojoara, decan al facultatii in perioada 1992-1996, cercetator si profesor, indrumator al multor generatii de studenti si profesori de liceu, autor de carti si manuale de analiza matematica. Sa se odihneasca in pace si in amintirea celor care l-au cunoscut! Inmormantarea va avea loc joi, 13 iunie 2019, ora 13:00, la cimitirul Sf. Vineri (Calea Grivitei nr. 202).


ADMITERE LICENTA 2019

Noutati:
A fost afisat calendarul admiterii la licenta - sesiunea iulie 2019.
Mai multe detalii in pagina de admitere la studii de licenta.

ADMITERE MASTER 2019

Noutati:
A fost afisat calendarul admiterii la licenta - sesiunea iulie 2019.
Mai multe detalii in pagina de admitere la studii de master.

ADMITERE DOCTORAT 2019

Noutati:
Colocviul de admitere la doctorat se va sustine in luna septembrie 2019.
Mai multe detalii in pagina de admitere la studii doctorale.


 

Noutati

romb albastru F. NOU! Specialistii Deloitte Romania vor sustine o serie de 3 prezentari in FMI despre auditul finaciar si nu numai. Ultima prezentare din acesasta serie va avea loc in data de 15 mai 2019, ora 16:00, in amf. Spiru Haret. Poster.

Conferinte

romb albastru F. NOU ! Institutul de Cercetare al Universitatii din Bucuresti (ICUB) va invita la conferinta cu titlul "Hybrid Approximations and Legendre Wavelets for Fractional Calculus", sustinuta de Prof. Mohsen Razzaghi (Mississippi State University, USA), marti 4 iunie 2019, ora 16:30, in sala 215. Detalii.

romb albastru F. NOU ! 9th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 3-4 iunie 2019.

romb albastru F. NOU ! The XXVII Workshop "Géométrie Algébrique en Liberté", Bucuresti, Institutul de Matematica al Academiei Romane, 17-21 iunie 2019.

romb albastru F. NOU ! The Ninth Congress of Romanian Mathematicians, Galati, 28 iunie - 3 iulie 2019.

romb albastru F. NOU ! 3rd International Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 28-30 iunie 2019.

romb albastru F. NOU ! Working Formal Methods Symposium (FROM 2019), Timisoara, Universitatea de Vest, 3-5 septembrie 2019.

romb albastru F. NOU ! The 8th International Workshop on Many-Valued Logic (ManyVal 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 1-3 noiembrie 2019.

romb albastru Potentiel et probabilites - conferinta dedicata profesorului Gheorghe Bucur, la implinirea varstei de 80 de ani. Institutul de Matematica al Academiei Romane, amf. Miron Nicolescu, 24 - 25 ianuarie 2019.

romb albastru Analyse stochastique et thèmes connexes - conferinta dedicata memoriei profesorului Nicu Boboc, Facultatea de Matematica si Informatica, 6 - 9 mai 2019.

romb albastru A 27-a Scoala Nationala de Algebra, Bucuresti, 19-25 mai 2019.

romb albastru Al 2-lea Workshop de analiza, ecuatii diferentiale si mecanica, Bucuresti, Institutul de Statistica Matematica si Matematica Aplicata al Academiei Romane, 30 mai 2019.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Seminarii stiintifice

Cercetare / Concursuri

romb albastru F. NOU ! Prezentarea publica a tezei de abilitare a Cristian-Mihai Cazacu va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 12 decembrie 2018, ora 11:00. Detalii.

romb albastru Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI. Lista beneficiari mobilitati FMI 2017.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! Secretariatul facultatii va fi inchis in data de 17 iunie 2019 (sarbatoare legala).

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de anul I, domeniul Matematica: Depunere cerere pentru alegerea specializarii. Model cerere.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de la Master anul I, toate specializarile: Depunere cerere pentru cursuri optionale pentru anul universitar 2019-2020. Model cerere Master AGC. Cursuri optionale Master AGC. Model cerere Master PSFS. Cursuri optionale Master PSFS.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de anul II, toate specializarile si a studentilor de anul III Tehnologia informatiei: Depunere cerere pentru cursuri optionale pentru anul universitar 2019-2020. Model cerere Matematica. Model cerere Matematica-Informatica. Model cerere Matematici aplicate Cursuri optionale Matematica. Model cerere Informatica. Cursuri optionale Informatica. Model cerere Tehnologia informatiei anul III. Cursuri optionale Tehnologia informatiei anul III. Model cerere Tehnologia informatiei anul IV. Cursuri optionale Tehnologia informatiei anul IV.

romb albastru ANUNT! In atentia absolventilor promotia 2019, care au urmat unul dintre modululele didactice: Eliberare adeverinta in vederea inscrierii la examenul de finalizare a modulului didactic.

romb albastru F. NOU! Tabere 2019: Anunt contestatii. Proces Verbal de atribuire a locurilor. Intrunire comisie. Cereri depuse. FMI are alocate 37 de locuri. Anunt. Metodologie de acordare a locurilor. Cerere tip.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2018-2019.

romb albastru ANUNT! Program de formare continua "Tehnici alternative în predarea matematicii" editia 2019: Primul anunt.

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI. Criterii de promovare in anul III, la toate programele de licenta IF.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 6-a editie a Scolii de vara regionale romano-franceze in matematici aplicate va avea loc in perioada 3 - 11 iulie 2019, la Sinaia. Inscrierile se fac pana pe 24 mai 2019. Participanti admisi. Rezerve. Affiche (francais). Program (romana).

Burse studentesti

romb albastru ANUNT! Programul in care se dau in Casierie bursele pe luna aprilie pentru studentii straini si studentii romani care nu le iau pe card.

romb albastru ANUNT ! Programul din luna mai in care se deconteaza abonamentele STB.

romb albastru ANUNT ! Burse Erasmus 2019-2020: Rezultate. Anunt. Afis general. Destinatii.
Mai multe informatii despre bursele Erasmus.

romb albastru Metodologie de acordare a burselor in FMI.

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Sesiunea iunie 2019: Anunt examen licenta IF/ID. Trimiterea lucrarii de licenta in format electronic, IF/ID. In atentia absolventilor din promotiile anterioare - licenta IF/ID. Anunt examen disertatie master IF/IFR. Cerere inscriere examen licenta IF/ID. Declaratie originalitate licenta IF/ID. Fisa lichidare licenta IF/ID si master IF/IFR (comuna). Cerere inscriere disertatie master IF/IFR. Declaratie originalitate disertatie master IF/IFR. Nota: formularele se vor tipari fata-verso.

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2019 (respectiv, septembrie 2019 si februarie 2020) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Informatica anunta sustinerea publica a tezei de doctorat a doctorandei Alina-Maria Ciobanu in data de 29 martie 2019, ora 13:30 in Sala 214.

Mai multe anunturi de la Scoala Doctorala de Matematica si Scoala Doctorala de Informatica.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru F. NOU ! Serviciul Roman de Informatii (SRI) ofera studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti posibilitatea de a efectua un stagiu de practica in cadrul Institutului pentru Tehnologii Avansate (ITA). Detalii. Cererile se trimit pana pe 10 mai 2019.

romb albastru F. NOU ! Serviciul de Informatii Externe (SIE) ofera si in anul 2019 studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti posibilitatea de a efectua un stagiu de practica cu durata de o luna, in perioada iunie-iulie 2019, in domeniul Criptologie. Programul este destinat studentilor aflati la sfarsitul primului an de master, numarul maxim de locuri puse la dispozitie fiind de 4. Afis. Detalii. Model cerere. Cererile se depun la Secretariat pana pe 25 aprilie 2019.

romb albastru Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Concursuri studentesti

romb albastru F. NOU ! Sesiunea comuna de comunicari stiintifice studentesti UPB-UB - Robotics, IoT and Process Automation UPB, 11 mai 2019. Inscrierile se fac pana pe data de 30 aprilie 2019, prin completarea acestui formular.

Realizari studentesti

romb albastru F. NOU ! Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Dragos Manea (anul II Matematica) - locul 1 absolut (medalie de aur), Andrei-Robert Bara (anul I Matematica) - locul 2 (medalie de aur) si Calin-Daniel Spiridon (anul II Matematica) - locul 4 (medalie de aur) au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2019, care s-a desfasurat in perioada 12 - 17 martie 2019, la Devin, Bulgaria.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro