English Version
Maxima zilei

P.A. Terentius : Simpla constatare ca esti prost nu e dovada de inteligenta.

Murphy pentru studenti

Intr-o zi ploioasa, sala pentru cursul urmator este intotdeauna la trei cladiri distanta.

 

22 noiembrie 2017 - Ziua roboticii in Facultatea de Matematica si Informatica!

De astazi, 17 noiembrie 2017, incepe Saptamana europeana a roboticii, care este marcata si in Romania, printr-o serie de evenimente de popularizare a roboticii. Ne alaturam acestor manifestari, prin organizarea Zilei roboticii in Facultatea de Matematica si Informatica, in data de 22 noiembrie 2017, incepand cu ora 12:00. In functie de numarul de participanti, vom organiza o serie de prezentari, de la ora 12:00 sau doua serii, a doua de la ora 14:00. Evenimentul se adreseaza in special elevilor de liceu, care pot veni in grupuri organizate, dar si individual. Pentru inscriere, trimiteti un mesaj la adresa zpd@fmi.unibuc.ro, indicand ora la care puteti veni (12:00 si/sau 14:00), numarul de persoane, scoala si numele profesorului insotitor (daca veniti in grup organizat) sau numele persoanelor (daca veniti individual). Evenimentul, organizat de Laboratorul de robotica din facultate, va include toate activitatile sustinute in cadrul laboratorului, de la demonstratii de sumo robotic, la jocuri pe matrice de LED-uri, imprimare 3D si, nu in ultimul rand, exemple de proiecte de licenta realizate de studentii facultatii. In cadrul evenimentului, puteti afla mai multe despre facultate si programele ei de studii.
Va asteptam sa participam impreuna la Saptamana europeana a roboticii!


 

Noutati

romb albastru ANUNT ! A fost afisat orarul pe semestrul I. Orarul este final. Ultima actualizare: 6 noiembrie 2017, ora 7:00.

romb albastru F. NOU! Alegeri partiale 2017 pentru pozitiile vacante in Consiliul Facultatii si Consiliul Departamentului de Informatica.

romb albastru F. NOU! Alegeri reprezentanti studenti in Consiliu si Senat, sesiunea noiembrie 2017.

Conferinte & Seminarii

romb albastru F. NOU ! Impactul revistei Bulletin Mathematique asupra Matematicii din Romania, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 9 noiembrie 2017.

romb albastru ICUB va invita la International Workshop on Graphs, Networks and Digital Humanities, Bucuresti, Casa Universitarilor, 9-11 octombrie 2017.

romb albastru ICUB va invita la Fuzzy Logic meets Quantum Logic: The first joint Bucharest - Cagliari Logical Meeting (BuCaL2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 25-26 septembrie 2017.

romb albastru ICUB va invita la Workshop on Free Will and Quantum Indeterminacy, Facultatea de Matematica si Informatica, Amf. Spiru Haret, in data de 23 septembrie 2017, incepand cu ora 9:30.

romb albastru Colloque international "Les megadonnees et les sciences sociales", Bucuresti, CEREFREA - Villa Noel, 22-23 septembrie 2017.

romb albastru International Workshop and Summer School "Instruments of Algebaic Geometry" (IAG 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 11-22 septembrie 2017.

romb albastru 7th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, 17-20 mai 2017.

romb albastru 1st Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 19-20 iunie 2017.

romb albastru Conferinta Commutative Algebra meeting Algebraic Geometry, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 23-28 iunie 2017.

romb albastru Sesiune comemorativa - Matematician Nicolae Popescu, Bucuresti, 29 iunie 2017.

romb albastru Working Formal Methods Symposium (FROM 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 5-8 iulie 2017.

romb albastru International Conference on Boundary Element and Meshless Techniques (BETEQ 2017), Bucuresti, 11-13 iulie 2017.

romb albastru A 25-a Scoala Nationala de Algebra, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 3-9 septembrie 2017.

romb albastru 13th International Conference on Discrete Mathematics: Discrete Geometry and Alexandrov surfaces, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 4-7 septembrie 2017.

romb albastru Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti gazduieste seminarul interdisciplinar Mathematical Methods in the Humanities and Social Sciences: Graphs and Networks". Seminarul reprezintă o colaborare între secțiunile de Științe Exacte, Științe Sociale și Științe Umaniste ale Institutului de Cercetări al Universității din București (ICUB).

romb albastru Seminarul de Informatica teoretica, algoritmi si bioinformatica.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Cercetare / Concursuri

romb albastru F. NOU ! Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Profesorul Marian Aprodu (Departamentul de Matematica) a obtinut premiul Excelenta in cercetare - afiliere in Romania, sectiunea Matematica si Informatica, acordat de Asociatia Ad Astra pentru anul 2016. Detalii.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! Program de formare continua "Tehnici alternative în predarea matematicii" editia 2018: Primul anunt.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de la Master anul I, toate programele de studii IF si IFR: Planificare curs Deontologie academica.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de anul I si II: Inscriere disciplina facultativa - Limba straina.

romb albastru ANUNT! Admitere modul didactic: Studenti din anul I Licenta (Nivelul I), Programare interviu admitere Nivelul I, Studenti din anul I Master (Nivelul II).

romb albastru ANUNT! Depuneri cereri pentru: Transfer intr-un an superior, perioada 2-13 octombrie 2017.

romb albastru ANUNT! Inscriere si plata taxei pe sem. I, perioada 2-31 octombrie 2017.

romb albastru ANUNT! In pagina Formatiuni de studiu au fost afisate repartizarile la cursurile optionale (actualizate 8 octombrie).

romb albastru ANUNT! In pagina Formatiuni de studiu au fost afisate grupele pentru toate programele de studiu cu frecventa (actualizate 7 octombrie).

romb albastru ANUNT! Depuneri cereri pentru: Reinmatriculare, perioada 2-9 octombrie 2017.

romb albastru ANUNT! Propuneri exmatriculari septembrie 2017 (actualizata 7 octombrie).

romb albastru ANUNT! Reclasificari 2016-2017 (actualizate 04.10): Anul I Matematica. Anul I Informatica. Anul I Tehnologia informatiei. Anul II Matematica. Anul II Matematici aplicate. Anul II Matematica-Informatica. Anul II Informatica. Anul II Tehnologia informatiei. Anul III Tehnologia informatiei. Master Anul I.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2016-2017 (actualizat).

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Burse studentesti

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Rezultate licenta, sesiunea septembrie 2017: Domeniul Matematica. Domeniile Informatica (IF si ID) si CTI. Cereri echivalare.

romb albastru F. NOU! Rezultate disertatie, sesiunea septembrie 2017: Toate domeniile (IF si IFR).

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2017 (respectiv, septembrie 2017 si februarie 2018) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru F. NOU ! Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Realizari studentesti

romb albastru Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Andrei Comaneci (anul II) si Andreea Popa (anul II) au obtinut premiul II, respectiv premiul III, la Sectiunea A a Concursului National Studentesc de Matematica Traian Lalescu, care s-a desfasurat la Constanta, in perioada 4 - 6 mai 2017.

romb albastru Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Andrei Comaneci (anul II) - medalie de aur, Evgnosia-Alexandra Kelesidis (anul I), Andreea Popa (anul II) - medalii de argint si Daniel Banaru (anul II) - medalie de bronz, au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2017, care s-a desfasurat in perioada 28 februarie - 5 martie 2017, in localitatea Ohrid din FYROM.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro