English Version
Maxima zilei

P.A. Terentius : Simpla constatare ca esti prost nu e dovada de inteligenta.

Murphy pentru studenti

Intr-o zi ploioasa, sala pentru cursul urmator este intotdeauna la trei cladiri distanta.

 

Evaluarea cursurilor de catre studenti

In perioada 5-19 ianuarie 2020, studentii de la programele de Licenta si Master pot evalua cursurile (inclusiv seminariile, laboratoarele, proiectele, dar si cursurile optionale) la care au fost inscrisi in semestrul I. Evaluarea se va face online, prin completarea unui chestionar pentru fiecare activitate didactica. Fiecare student poate completa un singur chestionar si doar pentru disciplinele pe care le-a urmat in acest semestru. Autentificarea in aplicatie se face folosind un token anonim, de unica folosinta, primit de la seful de grupa. Pentru intrebari sau probleme de utilizare a aplicatiei, va rugam sa scrieti pe adresa bogdan.alexe@fmi.unibuc.ro. Evaluarea cursurilor de catre studenti este un proiect al FMI care vizeaza imbunatatirea serviciilor educationale oferite de facultate. Pana veti completa evaluarile pentru semestrul I de anul acesta, va invitam sa cititi Raportul privind evaluarea activitatilor didactice de catre studenti 2018-2019.


 

Noutati

Conferinte

romb albastru F. NOU ! Colocviu de geometrie in memoria profesorului Stere Ianus, 15 noiembrie 2019, incepand cu ora 9:00, in sala 215.

romb albastru Potentiel et probabilites - conferinta dedicata profesorului Gheorghe Bucur, la implinirea varstei de 80 de ani. Institutul de Matematica al Academiei Romane, amf. Miron Nicolescu, 24 - 25 ianuarie 2019.

romb albastru Analyse stochastique et thèmes connexes - conferinta dedicata memoriei profesorului Nicu Boboc, Facultatea de Matematica si Informatica, 6 - 9 mai 2019.

romb albastru A 27-a Scoala Nationala de Algebra, Bucuresti, 19-25 mai 2019.

romb albastru Al 2-lea Workshop de analiza, ecuatii diferentiale si mecanica, Bucuresti, Institutul de Statistica Matematica si Matematica Aplicata al Academiei Romane, 30 mai 2019.

romb albastru 9th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 3-4 iunie 2019.

romb albastru The XXVII Workshop "Géométrie Algébrique en Liberté", Bucuresti, Institutul de Matematica al Academiei Romane, 17-21 iunie 2019.

romb albastru The Ninth Congress of Romanian Mathematicians, Galati, 28 iunie - 3 iulie 2019.

romb albastru 3rd International Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 28-30 iunie 2019.

romb albastru Working Formal Methods Symposium (FROM 2019), Timisoara, Universitatea de Vest, 3-5 septembrie 2019.

romb albastru The 8th International Workshop on Many-Valued Logic (ManyVal 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 1-3 noiembrie 2019.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Seminarii stiintifice

Cercetare / Concursuri

romb albastru Cristian Cazacu (lect. dr. in Departamentul de Matematica) a obtinut Premiul al II-lea la competiția Tineri cercetatori in stiinta si tehnologie ("Premiile Rada Mihalcea") pentru anul 2019, organizata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca si prof. dr. Rada Mihalcea, de la Universitatea din Michigan (SUA). Stirea pe site-ul Universitatii din Bucuresti.

romb albastru Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 7-a editie a Scolii de vara regionale romano-franceze in matematici aplicate va avea loc in perioada 1 - 9 iulie 2020, la Sinaia. Inscrierile se fac pana pe 10 mai 2020. Affiche (francais). Programme (English).

Burse studentesti

romb albastru ANUNT! Burse sociale ocazionale sem. I - depunere cereri.

romb albastru ANUNT! MENTOR UB - laptop-uri pentru studentii din medii defavorizate: Depunere cereri. Model cerere. Model declaratie. Metodologia de acordare a laptop-urilor.

romb albastru Metodologie de acordare a burselor in FMI.

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Sesiunea februarie 2020: Licenta IF/ID. Trimiterea lucrarii de licenta in format electronic, IF/ID. In atentia absolventilor din promotiile anterioare - licenta IF/ID. Disertatie Master IF/IFR.

romb albastru F. NOU! Sesiunile iunie/septembrie 2020: Anunt teme licenta si disertatie. Cerere tema licenta IF/ID. Cerere tema disertatie IF/IFR.

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2019 (respectiv, septembrie 2019 si februarie 2020) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Informatica anunta sustinerea publica a tezei de doctorat a doctorandei Cristina-Madalina Noaica in data de 10 ianuarie 2020, ora 11:00 in Sala de Consiliu.

Mai multe anunturi de la Scoala Doctorala de Matematica si Scoala Doctorala de Informatica.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru ANUNT! Colocviu practica - anul III Matematica si Informatica.

romb albastru Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Realizari studentesti

romb albastru F. NOU ! Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Dragos Manea (anul II Matematica) - locul 1 absolut (medalie de aur), Andrei-Robert Bara (anul I Matematica) - locul 2 (medalie de aur) si Calin-Daniel Spiridon (anul II Matematica) - locul 4 (medalie de aur) au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2019, care s-a desfasurat in perioada 12 - 17 martie 2019, la Devin, Bulgaria.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro