English Version
Maxima zilei

Leonardo da Vinci : Studiaza intai stiinta si continua apoi cu practica nascuta din aceasta stiinta.

Murphy pentru studenti

Spatiul pentru birouri si salariile administratorilor facultatii sunt invers proportionale cu cele ale profesorilor.

 

Zilele Portilor Deschise 2017

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza Zilele Portilor Deschise in fiecare zi de joi, de la ora 12:00. Evenimentul se adreseaza grupurilor organizate de elevi de liceu, formate din 1-2 profesori si cca 25 de elevi, care vor sa viziteze facultatea, sa o cunoasca mai bine si sa afle ce le poate oferi ca viitori studenti. Inscrierea prealabila este obligatorie. In limita locurilor disponibile, acceptam si elevi de liceu, care participa individual. O vizita dureaza cca 2 ore si se desfasoara pe ateliere de prezentare, aplicatii mobile, robotica, astronomie si altele, organizate in amfiteatrele si laboratoarele facultatii. Pentru inscriere si orice alte intrebari, va rugam sa scrieti pe adresa zpd@fmi.unibuc.ro, cu cel putin 2 zile inainte de data planificata a vizitei. Vizitele se reiau incepand cu 27 aprilie 2017.


Admitere licenta 2017

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza Lectii de pregatire pentru admiterea 2017. Lectiile se vor sustine sambata, in intervalul orar 10:00-14:00, la disciplinele matematica (de la 10:00 la 12:00) si informatica (de la 12:00 la 14:00). Accesul este gratuit si nu necesita inscriere prealabila. Lectiile incep in data de 18 februarie 2017 si se vor desfasura in paralel (pe aceleasi subiecte) in amf. Spiru Haret (parter) si amf. Simion Stoilow (etaj 1), dupa urmatorul Calendar. Lectiile se reiau incepand cu data de 29 aprilie 2017.


Evaluarea cursurilor de catre studenti

In perioada 18-30 aprilie 2017, studentii din anii terminali pot evalua cursurile (inclusiv seminariile, laboratoarele, proiectele, dar si cursurile optionale) la care au fost inscrisi in semestrul II. Evaluarea se va face online, prin completarea unui chestionar pentru fiecare activitate didactica. Fiecare student poate completa un singur chestionar si doar pentru disciplinele pe care le-a urmat in acest semestru. Autentificarea in aplicatie se face folosind un token anonim, de unica folosinta, primit de la seful de grupa. Pentru intrebari sau probleme de utilizare a aplicatiei, va rugam sa scrieti pe adresa aplicatii@fmi.unibuc.ro. Evaluarea cursurilor de catre studenti este un proiect al FMI care vizeaza imbunatatirea serviciilor educationale oferite de facultate. Pana veti completa evaluarile pentru semestrul II de anul acesta, va invitam sa cititi Raportul privind evaluarea activitatilor didactice de catre studenti 2015-2016.


 

Noutati

romb albastru ANUNT ! A fost afisat orarul pe semestrul II. Orarul este final. Ultima actualizare: 28 martie 2017, ora 11:30.

Conferinte & Seminarii

romb albastru F. NOU ! Joi, 13 aprilie, de la ora 12:15, Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti gazduieste prima intalnire a seminarului "Mathematical Methods in the Humanities and Social Sciences: Graphs and Networks". Seminarul reprezintă o colaborare între secțiunile de Științe Exacte, Științe Sociale și Științe Umaniste ale Institutului de Cercetări al Universității din București (ICUB). Detalii.

romb albastru F. NOU ! 7th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, 17-20 mai 2017.

romb albastru F. NOU ! 1st Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 19-20 iunie 2017.

romb albastru F. NOU ! Conferinta Commutative Algebra meeting Algebraic Geometry, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 23-28 iunie 2017.

romb albastru F. NOU ! Working Formal Methods Symposium (FROM 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 5-8 iulie 2017.

romb albastru F. NOU ! International Conference on Boundary Element and Meshless Techniques (BETEQ 2017), Bucuresti, 11-13 iulie 2017.

romb albastru F. NOU ! International Workshop and Summer School "Instruments of Algebaic Geometry" (IAG 2017), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 11-22 septembrie 2017.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Cercetare / Concursuri

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Rodica Ceterchi va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 28 aprilie 2017, ora 11:00. Detalii.

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Claudia Timofte va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 11 mai 2017, ora 16:00. Detalii.

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Florentina Hristea va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 12 mai 2017, ora 11:00. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Profesorul Marian Aprodu (Departamentul de Matematica) a obtinut premiul Excelenta in cercetare - afiliere in Romania, sectiunea Matematica si Informatica, acordat de Asociatia Ad Astra pentru anul 2016. Detalii.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 4-a editie a Scolii de vara regionale Romano-Franceza in Matematici aplicate va avea loc in perioada 3 - 11 iulie 2017, la Sinaia. Affiche (francais). Program (romana).

Licenta/Disertatie

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2017 (respectiv, septembrie 2017 si februarie 2018) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

romb albastru F. NOU! Sesiunea iunie 2017: Situatia depunerii cererilor la data de 16.12.2016. Termenul pentru depunerea cererilor de aprobare a temelor de licenta si disertatie a fost prelungit pana pe 20.01.2017. Anunt teme licenta si disertatie. Cerere tema licenta IF/ID Matematica si Informatica. Cerere tema licenta IF Tehnologia Informatiei. Cerere tema disertatie IF/IFR.

Burse studentesti

romb albastru ANUNT ! Programul in care se dau in Casierie bursele extracurriculare pe luna aprilie.

romb albastru ANUNT ! Programul din luna aprilie in care se deconteaza abonamentele RATB.

romb albastru ANUNT ! Burse Erasmus 2017-2018: Rezultate. Pentru informatii suplimentare, o intalnire cu coordonatorul Erasmus pe facultate va avea loc in data de , în Sala de Consiliu. Anunt. Afis general. Destinatii. Mai multe informatii despre bursele Erasmus.

romb albastru ANUNT ! Programul EURO 200 pentru achizitia de calculatoare.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru F. NOU ! Departamentul de Consultanta al KMPG Romania ofera o pozitie de Junior Risk Modeler studentilor din ultimul an si pozitii de practica in domeniul de consultanta. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Compania daneza Systematic ofera pozitii de practica in domeniul Dezvoltare software pentru noul sau birou din Romania. Detalii.

romb albastru F. NOU ! Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru F. NOU ! Serviciul de Informatii Externe (SIE) ofera si in anul 2017 studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti posibilitatea de a efectua un stagiu de practica cu durata de o luna, in perioada iunie-iulie 2017, in domeniul Criptologie. Programul este destinat studentilor aflati la sfarsitul primului an de master, numarul maxim de locuri puse la dispozitie fiind de 4. Detalii. Cererile se depun la Secretariat pana pe 20 aprilie 2017.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Concursuri studentesti

romb albastru F. NOU ! Prorgamul Oracle Academy recomanda competitia Java pentru unversitati Dezvoltarea aplicatiilor Java pentru Oracle Database. Termenul de inscriere a echipelor si trimitere a proiectelor este 30 aprilie 2017. Detalii.

Realizari studentesti

romb albastru Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Andrei Comaneci (anul II) - medalie de aur, Evgnosia-Alexandra Kelesidis (anul I), Andreea Popa (anul II) - medalii de argint si Daniel Banaru (anul II) - medalie de bronz, au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2017, care s-a desfasurat in perioada 28 februarie - 5 martie 2017, in localitatea Ohrid din FYROM.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro