English Version
Maxima zilei

Th. Mann : Pentru noi oamenii, valoarea unui lucru creste in raport direct cu dificultatea de a-l dobandi.

Murphy pentru studenti

Entuziasmul unui profesor pentru a preda cursul introductiv variaza invers proportional cu probabilitatea ca el sa-l tina.

 

Profesor Doctor Ciprian Foiaș

Ciprian Foiaș (1933-2020) Profesorul Ciprian Foiaș a încetat din viață pe 22 martie 2020, în mijlocul familiei, la Tempe (Arizona). A fost cu siguranță cel mai important matematician român al ultimului secol: deschizător de drumuri și creator de școală, cu o influență imensă asupra a numeroși cercetători, atât din România cât și peste hotare. Dincolo de numeroasele (peste 500) lucrări scrise în colaborarecu 129 de matematicieni, de cele 18 teze de doctorat îndrumate, Ciprian Foiaș a marcat profund viața și activitatea celor care au avut norocul să-l întâlneascăși să-l cunoască.


Anunt important!

Grupul de Sprijin pentru Activitățile Educaționale Online al Facultății de Matematică și Informatică (GSAEO-FMI) face următoarele recomandări în vederea unei bune desfășurări a activității didactice online: Recomandări-GSAEO-FMI. Acestea vor fi puse în practică în perioada următoare.


Punct de contact unic pentru orice problemă: secretariat@fmi.unibuc.ro.


In perioada de suspendare a cursurilor, programul Secretariatul FMI cu publicul se reduce la o ora, in intervalul 12-13 (de luni pana vineri). Studentii pot tine legatura cu Secretariatul si pe email.Anunt important!

Universitatea din Bucuresti a decis suspendarea cursurilor fata in fata in perioada 11 martie 2020, ora 14.00 - 31 martie 2020.
Pentru mai multe detalii cititi anuntul Universitatii din Bucuresti.

Toate activitatile extracurriculare din perioada de suspendare vor fi reprogramate.
Activitatea didactica se va desfasura in sistem online. Vor fi anuntate mai multe detalii.
 

Noutati

romb albastru ANUNT! Echipa Departamentului de Consiliere si Orientare pentru Cariera:

"Avand in vedere situatia cu care ne confruntam la nivel mondial si preocupandu-ne siguranta si sanatatea studentilor nostri si a angajatilor UB, dorim sa ne adaptam acestor circumstante noi prin care trecem cu totii, transformand temporar serviciile fata in fata de suport psihologic individual in servicii online si telefonice de suport psihologic individual. Sedintele vor avea loc de luni pana joi intre orele 10.00 si 14.00 si vineri intre orele 10.00 si 12.00.

Studentii care se afla deja in consiliere vor fi instiintati de schimbarile aparute de catre psihologul desemnat. Studentii care doresc sa beneficieze de serviciile noastre completeaza formularul de programare: https://ciocp.unibuc.ro/student/.

Pentru informatii si detalii nu ezitati sa luati legatura cu noi la e-mail contact@dcoc.unibuc.ro!"

romb albastru ANUNT! Miercuri studentii Facultatii de Matematica si Informatica au organizat online pe platforma Infoarena concursul FMI NO STRESS Warmup . 191 de concurenti au incercat sa rezolve cele 7 probleme propuse. Solutiile le gasiti aici. Inca nu sputem da o data finala pentru concursul "FMI NO STRESS".

romb albastru ANUNT! Datorita deciziei de intrerupere a cursurilor, concursul FMI NO STRESS nu se va mai tine duminica 15 martie nici in facultate nici online, fiind amanat pentru o data inca nestabilita. Miercuri 18 martie ora 14:00 veti putea participa ONLINE la FMI NO STRESS Warmup.

romb albastru ANUNT! Conducerea Facultatii de Matematica si Informatica a decis suspendarea lectiilor de pregatire pentru admitere din 14.03.2020, 21.03.2020 si 28.03.2020. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de admitere la studii de licenta.

romb albastru ANUNT! In perioada 3-5 Martie va avea loc targul de joburi si internshipuri Cariere. Mai multe detalii aici. Modificări orar pe perioada Cariere.

romb albastru ANUNT! A fost afisat orarul pe semestrul II. Orarul este in curs de actualizare, va rugam sa il consultati zilnic. Ultima actualizare: 8 martie 2020, ora 21:00.

romb albastru ANUNT! A fost afisat calendarul alegerilor reprezentantului in Consiliul Facultatii pentru Domeniul Matematica, anul III. Locul a ramas vacant dupa demisia reprezentantului curent de an.

romb albastru Concursuri didactice sem. I, 2019-2020.

romb albastru Alegeri universitare generale pentru mandatul 2019-2023.

Conferinte

romb albastru Colocviu de geometrie in memoria profesorului Stere Ianus, 15 noiembrie 2019, incepand cu ora 9:00, in sala 215.

romb albastru Potentiel et probabilites - conferinta dedicata profesorului Gheorghe Bucur, la implinirea varstei de 80 de ani. Institutul de Matematica al Academiei Romane, amf. Miron Nicolescu, 24 - 25 ianuarie 2019.

romb albastru Analyse stochastique et thèmes connexes - conferinta dedicata memoriei profesorului Nicu Boboc, Facultatea de Matematica si Informatica, 6 - 9 mai 2019.

romb albastru A 27-a Scoala Nationala de Algebra, Bucuresti, 19-25 mai 2019.

romb albastru Al 2-lea Workshop de analiza, ecuatii diferentiale si mecanica, Bucuresti, Institutul de Statistica Matematica si Matematica Aplicata al Academiei Romane, 30 mai 2019.

romb albastru 9th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 3-4 iunie 2019.

romb albastru The XXVII Workshop "Géométrie Algébrique en Liberté", Bucuresti, Institutul de Matematica al Academiei Romane, 17-21 iunie 2019.

romb albastru The Ninth Congress of Romanian Mathematicians, Galati, 28 iunie - 3 iulie 2019.

romb albastru 3rd International Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 28-30 iunie 2019.

romb albastru Working Formal Methods Symposium (FROM 2019), Timisoara, Universitatea de Vest, 3-5 septembrie 2019.

romb albastru The 8th International Workshop on Many-Valued Logic (ManyVal 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 1-3 noiembrie 2019.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Seminarii stiintifice

Cercetare / Concursuri

romb albastru Cristian Cazacu (lect. dr. in Departamentul de Matematica) a obtinut Premiul al II-lea la competiția Tineri cercetatori in stiinta si tehnologie ("Premiile Rada Mihalcea") pentru anul 2019, organizata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca si prof. dr. Rada Mihalcea, de la Universitatea din Michigan (SUA). Stirea pe site-ul Universitatii din Bucuresti.

romb albastru Accesare fonduri deplasari externe 2020.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Contact

romb albastru Punct de contact unic pentru orice problemă: secretariat@fmi.unibuc.ro.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! Anunț privind amânarea termenului pentru plata taxelor care nu poate fi efectuată online.

romb albastru ANUNT! Universitatea din Bucuresti: Info Coronavirus (COVID-19).

romb albastru ANUNT! Având în vedere situația actuală, prilejuită de declararea stării de urgență la nivel național, studenții Universității din București, beneficiari ai burselor studențești, care încasează bursa numerar, sunt rugați să transmită către Serviciul Social și Activități Studențești al UB, la adresa de email: burse@rectorat.unibuc.ro, următoarele documente, pentru a benefica de bursă în contul personal:

  • Cerere de ordonanțare, completată cu datele solicitate. Cererea poate fi descărcată aici.
  • Extras de cont al studentului beneficiar de bursă
Studenții care au ridicat bursa numerar pentru luna februarie 2020 și doresc virarea acesteia în cont, începând cu luna următoare, sunt rugați să transmită o solicitare în acest sens, la Serviciul Social și Activități Studențești, pe email și să anexeze extrasul de cont.

romb albastru ANUNT! Informare cu privire la situatia raspandirii infectiei cu Coronavirus COVID-19.

romb albastru ANUNT! Recomandari pentru prevenirea infectarii cu Coronavirus COVID-19.

romb albastru ANUNT! Informare rectorat privind schimburile de studenti si cadre didactice cu R.P. Chineza.

romb albastru ANUNT! Depunere cereri sesiune speciala pentru prelungire de scolaritate.

romb albastru ANUNT! Depunere cereri restante si diferente din anii anteriori.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2019-2020.

romb albastru ANUNT! Programare date si sali pentru colocviul de admitere la gradul didactic I, seria 2020-2022.

romb albastru ANUNT! Plata taxei de scolarizare pe sem. II - toate programele de studii IF/ID/IFR. In perioada de suspendare a cursurilor, recomandam plata taxei online si transmiterea dovezii de achitare a platii prin email catre secretarul de an. Link plata licenta. Link plata master.

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI. Criterii de promovare in anul III, la toate programele de licenta IF.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 7-a editie a Scolii de vara regionale romano-franceze in matematici aplicate va avea loc in perioada 1 - 9 iulie 2020, la Sinaia. Inscrierile se fac pana pe 10 mai 2020. Affiche (francais). Programme (English).

Burse studentesti

romb albastru ANUNT! Programul in care se dau in Casierie bursele pe luna ianuarie 2020 pentru studentii straini si studentii romani care nu le iau pe card.

romb albastru ANUNT! Programul din luna februarie in care se deconteaza abonamentele STB.

romb albastru ANUNT! Burse sociale ocazionale sem. I - depunere cereri.

romb albastru ANUNT! MENTOR UB - laptop-uri pentru studentii din medii defavorizate: Depunere cereri. Model cerere. Model declaratie. Metodologia de acordare a laptop-urilor.

romb albastru Metodologie de acordare a burselor in FMI.

Licenta/Disertatie

romb albastru Sesiunea februarie 2020: Licenta IF/ID. Trimiterea lucrarii de licenta in format electronic, IF/ID. In atentia absolventilor din promotiile anterioare - licenta IF/ID. Disertatie Master IF/IFR. Comisii.

romb albastru Programare comisii licenta si disertatie, sesiunea februarie 2020: Planificare studenti pe comisii - Licenta - toate programele de studii. Planificare studenti pe comisii - Disertatie - toate programele de studii. Reguli de sustinere a lucrarilor de licenta si a disertatiilor.

romb albastru Rezultate licenta si disertatie, sesiunea februarie 2020: Licenta, toate domeniile (IF si ID). Disertatie, toate domeniile (IF si IFR).

romb albastru Sesiunile iunie/septembrie 2020: Anunt teme licenta si disertatie. Cerere tema licenta IF/ID. Cerere tema disertatie IF/IFR. Situatie profesori coordonatori la 15 februarie 2020.

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2019 (respectiv, septembrie 2019 si februarie 2020) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Informatica anunta amânarea susținerii publice a tezei de doctorat a a doctorandului Costinel-Bogdan Dumitru in data de 21 martie 2020, ora 10:00 in sala 214.

romb albastru Scoala Doctorala de Informatica anunta amânarea susținerii publice a tezei de doctorat a doctorandei Ana-Cristina Turlea in data de 12 martie 2020, ora 11:00 in sala 214.

Mai multe anunturi de la Scoala Doctorala de Matematica si Scoala Doctorala de Informatica.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru ANUNT! SRI oferă pentru studenții din anul II ai Universităţii din Bucureşti - Facultatea de Matematică şi Informatică - un număr de maxim 5 locuri de practică: Detalii complete despre oferta.. Lista teme.. Detaliere teme..

romb albastru ANUNT! Colocviu practica - anul III Matematica si Informatica.

romb albastru Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Realizari studentesti

romb albastru ANUNT! Studentii Facultatii de Matematica si Informatica  Andrei-Robert Bara (anul II Matematica) - locul 1 absolut (medalie de aur), Dan-Stefan Dumitrescu (anul I Matematica) - medalie de aur si Andrei-Vlad Cataron  (anul I Matematica) - medalie de aur, au reprezentat Universitatea Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2020, care s-a desfasurat in perioada 3 - 8 martie 2020, la Salonic, Grecia. La concurs au participat studenti din 14 universitati, Universitatea din Bucuresti clasandu-se pe primul loc.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro