English Version
Maxima zilei

R. Martin du Gard : E asa de bine sa spui adevarul, macar o data, din intamplare.

Murphy pentru studenti

Suma inteligentei pe planeta este constanta, insa populatia se afla in continua crestere.

 

 

Noutati

romb albastru F. NOU! Alegeri universitare generale pentru mandatul 2019-2023.

romb albastru ANUNT ! A fost afisat orarul pe semestrul I. Orarul este in curs de actualizare, va rugam sa il consultati zilnic. Ultima actualizare: 21 octombrie 2019, ora 08:15.

Conferinte

romb albastru F. NOU ! The 8th International Workshop on Many-Valued Logic (ManyVal 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 1-3 noiembrie 2019.

romb albastru Potentiel et probabilites - conferinta dedicata profesorului Gheorghe Bucur, la implinirea varstei de 80 de ani. Institutul de Matematica al Academiei Romane, amf. Miron Nicolescu, 24 - 25 ianuarie 2019.

romb albastru Analyse stochastique et thèmes connexes - conferinta dedicata memoriei profesorului Nicu Boboc, Facultatea de Matematica si Informatica, 6 - 9 mai 2019.

romb albastru A 27-a Scoala Nationala de Algebra, Bucuresti, 19-25 mai 2019.

romb albastru Al 2-lea Workshop de analiza, ecuatii diferentiale si mecanica, Bucuresti, Institutul de Statistica Matematica si Matematica Aplicata al Academiei Romane, 30 mai 2019.

romb albastru 9th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 3-4 iunie 2019.

romb albastru The XXVII Workshop "Géométrie Algébrique en Liberté", Bucuresti, Institutul de Matematica al Academiei Romane, 17-21 iunie 2019.

romb albastru The Ninth Congress of Romanian Mathematicians, Galati, 28 iunie - 3 iulie 2019.

romb albastru 3rd International Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2019), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 28-30 iunie 2019.

romb albastru Working Formal Methods Symposium (FROM 2019), Timisoara, Universitatea de Vest, 3-5 septembrie 2019.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Seminarii stiintifice

Cercetare / Concursuri

romb albastru Cristian Cazacu (lect. dr. in Departamentul de Matematica) a obtinut Premiul al II-lea la competiția Tineri cercetatori in stiinta si tehnologie ("Premiile Rada Mihalcea") pentru anul 2019, organizata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca si prof. dr. Rada Mihalcea, de la Universitatea din Michigan (SUA). Stirea pe site-ul Universitatii din Bucuresti.

romb albastru Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! Studentii de anul I de la toate programele de licenta, invatamant cu frecventa, trebuie sa completeze urmatorul formular de inscriere la disciplina obligatorie "Educatie fizica" pana joi, 10 octombrie 2019.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de la Master de Informatica, anul I, toate specializarile: Model cerere pentru cursuri optionale pentru anul universitar 2019-2020. Termen de depunere a cererilor la Secretariat sau pe email la adresa madalina.ilea at fmi.unibuc.ro: 9 octombrie 2019. Cursuri optionale sem. I. Cursuri optionale sem. II.

romb albastru ANUNT! Reclasificari 2018-2019 (actualizate 02.10): Anul I Matematica. Anul I Informatica. Anul I Tehnologia informatiei. Anul II Matematica. Anul II Informatica. Anul II Tehnologia informatiei. Anul III Tehnologia informatiei. Master Anul I.

romb albastru ANUNT! Propuneri exmatriculari septembrie 2019. Eventualele inadvertente pot fi semnalate la secretariat sau pe email-ul de secretariat pana vineri, 27.09, ora 12:00.

romb albastru ANUNT! Depuneri cereri pentru: Reinmatriculari. Intreruperi si reluare de studii. Prelungire de scolaritate. Reclasificare pe criterii sociale.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2018-2019.

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI. Criterii de promovare in anul III, la toate programele de licenta IF.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Cazare

romb albastru ANUNT! Cazare 2019-2020: Redistribuire locurilor in etapa a 3-a, la nivelul UB: Procedura Redistribuire Etapa 3. Cerere Redistribuire Etapa 3. Sedinta de redistribuire II va avea loc joi, 3 octombrie, ora 12:00, in amf. Pompeiu (et. 2). Locurile disponibile vor fi distribuite in ordinea descrescatoare a punctajelor de cazare, studentilor prezenti la sedinta de redistribuire, indiferent de anul sau programul de studii. Locuri disponibile pentru redistribuire II. Pentru sedinta de redistribuire I, de luni, 30.09, ora 11:00, este disponibil 1 loc de fata in caminul Poligrafie. Prezentarea caminelor. Informare privind protectia datelor cu caracter personal. Lista finala a cererilor de cazare. Impartirea locurilor de cazare. Procedura de impartire a locurilor de cazare. Tarife cazare. Calendar cazare FMI. Numar locuri cazare FMI. Calendar general de cazare UB. Anunt. Formular cerere. Metodologia generala de cazare.

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 6-a editie a Scolii de vara regionale romano-franceze in matematici aplicate va avea loc in perioada 3 - 11 iulie 2019, la Sinaia. Inscrierile se fac pana pe 24 mai 2019. Participanti admisi. Rezerve. Affiche (francais). Program (romana).

Burse studentesti

romb albastru ANUNT! Programul in care se dau in Casierie bursele pe luna iunie pentru studentii straini si studentii romani care nu le iau pe card.

romb albastru ANUNT ! Mobiliati de practica Erasmus pentru anul 2019: Anunt. Learning Agreement.

romb albastru Metodologie de acordare a burselor in FMI.

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Rezultate licenta si disertatie, sesiunea septembrie 2019: Licenta, toate domeniile (IF si ID). Disertatie, toate domeniile (IF si IFR).

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2019 (respectiv, septembrie 2019 si februarie 2020) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Informatica anunta sustinerea publica a tezei de doctorat a doctorandei Octavia-Maria Sulea in data de 24 octombrie 2019, ora 14:00 in Sala 214.

Mai multe anunturi de la Scoala Doctorala de Matematica si Scoala Doctorala de Informatica.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Concursuri studentesti

romb albastru Sesiunea comuna de comunicari stiintifice studentesti UPB-UB - Robotics, IoT and Process Automation UPB, 11 mai 2019. Inscrierile se fac pana pe data de 30 aprilie 2019, prin completarea acestui formular.

Realizari studentesti

romb albastru F. NOU ! Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Dragos Manea (anul II Matematica) - locul 1 absolut (medalie de aur), Andrei-Robert Bara (anul I Matematica) - locul 2 (medalie de aur) si Calin-Daniel Spiridon (anul II Matematica) - locul 4 (medalie de aur) au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2019, care s-a desfasurat in perioada 12 - 17 martie 2019, la Devin, Bulgaria.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro