English Version
Maxima zilei

Fr. Schiller : Munca este conditia vietii, scopul ii este intelepciunea, si fericirea, rasplata.

Murphy pentru studenti

Universitatea este un loc unde oamenii cu principii sunt mai numerosi decat cei cu valoare.

 

 

Noutati

romb albastru F. NOU! Alegeri reprezentanti studenti in Consiliu si Senat, sesiunea octombrie 2018.

romb albastru ANUNT ! A fost afisat orarul pe semestrul I. Orarul este final. Ultima actualizare: 21 octombrie 2018, ora 19:45.

Conferinte

romb albastru F. NOU ! Lansarea cartii Mathematics Almost Everywhere. In Memory of Solomon Marcus, va avea loc luni, 27 august 2018, ora 10:30, in amf. Spiru Haret (parter) al Facultatii de Matematica si Informatica. Vor sustine prezentari profesorii Cristian Calude, Gheorghe Dinca, Laurentiu Leustean, Gheorghe Paun, Doru Stefanescu si Tudor Zamfirescu.

romb albastru F. NOU ! Al 14-lea Colocviu franco-roman de matematici aplicate, Bordeaux, Franta, 27-31 august 2018.

romb albastru F. NOU ! A 26-a Scoala Nationala de Algebra, Constanta, 27-31 august 2018.

romb albastru F. NOU ! 10th International Workshop on Software Engineering for Resilient Systems, Iasi, 10-11 septembrie 2018.

romb albastru F. NOU ! The Ninth Congress of Romanian Mathematicians, Galati, 28 iunie - 3 iulie 2019.

romb albastru Bucharest Graph Theory Workshop on How to Span a Graph, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 15-17 august 2018.

romb albastru 2nd International Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2018), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 25-27 iunie 2018.

romb albastru Working Formal Methods Symposium (FROM 2018), Iasi, Facultatea de Informatica a Universitatii "Al. I. Cuza", 18-20 iunie 2018.

romb albastru Analyse, analyse numerique et controle des milieux continus, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, sala 220, 21-23 mai 2018.

romb albastru 8th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, IMAR, 17-18 mai 2018.

romb albastru Transitions de phase et equations non locales, Bucuresti, IMAR, 25-27 aprilie 2018.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Seminarii stiintifice

Cercetare / Concursuri

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a Radu Tudor Ionescu va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 14 septembrie 2018, ora 12:00. Detalii.

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a Grigore Marius Vladoiu a avut loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 8 mai 2018, ora 16:00. Detalii.

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Victor-Corneliu Vuletescu a avut loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 22 mai 2018, ora 15:30. Detalii.

romb albastru Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI. Lista beneficiari mobilitati FMI 2017.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Profesorul Marian Aprodu (Departamentul de Matematica) a obtinut premiul Excelenta in cercetare - afiliere in Romania, sectiunea Matematica si Informatica, acordat de Asociatia Ad Astra pentru anul 2016. Detalii.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! Depuneri cereri pentru: Reinmatriculare CTI, termen 17 octombrie 2018.

romb albastru ANUNT! In pagina Formatiuni de studiu au fost afisate repartizarile la cursurile optionale de semestrul I. Eventuale cereri de schimbare a optionalelor se pot depune la Secretariat pana joi, 11 octombrie.

romb albastru ANUNT! In pagina Formatiuni de studiu au fost afisate grupele pentru toate programele de studiu cu frecventa. Eventuale cereri de schimbare a grupei pot fi depuse la Secretariat pana joi, 4 octombrie.

romb albastru ANUNT! Propuneri exmatriculari septembrie 2018.

romb albastru ANUNT! Reclasificari 2017-2018: Rezultate contestatii. Anul I Matematica. Anul I Informatica. Anul I Tehnologia informatiei. Anul II Matematica. Anul II Informatica. Anul II Tehnologia informatiei. Anul III Tehnologia informatiei. Master Anul I.

romb albastru ANUNT! Gradul II: Rezultate Matematica. Rezultate Informatica. Programare examene - august 2018.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2017-2018.

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI. Criterii de promovare in anul III, la toate programele de licenta IF.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Cazare

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 5-a editie a Scolii de vara regionale Romano-Franceza in Matematici aplicate va avea loc in perioada 2 - 10 iulie 2018, la Sinaia. Inscrierile se fac pana pe 1 iunie 2018. Location map and contact info (English). Participanti admisi si rezerve. Affiche (francais).

Burse studentesti

romb albastru ANUNT! MENTOR UB - laptop-uri pentru studentii din medii defavorizate: Depunere cereri. Model cerere. Model declaratie. Metodologia de acordare a laptop-urilor.

romb albastru F. NOU! Depunere cereri (actualizat 14.10). Cf. Deciziei nr. 1/2018 a Comisiei UB de acordare a burselor, pentru bursele de merit I si II nu se mai depun cereri. Alocarea burselor se va face in ordinea descrescatoare a mediilor, indiferent daca studentii au depus cerere sau nu. Studentii care primesc bursa de merit si nu au depus cerere vor depune o declaratie de acceptare a bursei, dupa afisarea listelor cu bursele acordate. Cerere-tip pentru bursa de performanta sau speciala. Cerere-tip pentru bursa sociala. Declaratie-tip de acceptare a bursei de merit. In atentia studentilor care urmeaza sau au urmat un alt program de studii. Calendar burse (actualizat 14.10). Metodologie burse UB.

romb albastru Metodologie de acordare a burselor in FMI.

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Rezultate licenta si disertatie, sesiunea septembrie 2018: Licenta, toate domeniile (IF si ID). Disertatie, toate domeniile (IF si IFR).

romb albastru F. NOU! Sesiunea septembrie 2018: Licenta IF/ID. Trimiterea lucrarii de licenta in format electronic, IF/ID. In atentia absolventilor din promotiile anterioare - licenta IF/ID. Disertatie Master IF/IFR. Comisii.

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2018 (respectiv, septembrie 2018 si februarie 2019) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Matematica anunta sustinerea publica a tezei de doctorat a doctorandului Cosmin-Danut Barbu in data de 13 septembrie 2018, ora 12:00 in Amf. S. Stoilow.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru F. NOU ! Serviciul Roman de Informatii (SRI) ofera studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti posibilitatea de a efectua un stagiu de practica in cadrul Directiei IT. Detalii. Cererile se trimit pana pe 17 mai 2018.

romb albastru Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Realizari studentesti

romb albastru F. NOU ! Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Calin-Daniel Spiridon (anul I) - medalie de aur, Dragos Manea (anul I), Michael-Andrei Panaitescu-Liess (anul II) si Evgnosia-Alexandra Kelesidis (anul II) - medalii de argint, au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2018, care s-a desfasurat in perioada 27 februarie - 4 martie 2018, in Iasi, Romania.

romb albastru Echipa FMI-Unibuc formata din studentii Andrei Popa, Alexandru Velea si Lucian Bicsi (antrenor Mihai Calancea) a obtinut locul 1 la faza regionala a concursului international de programare ACM-ICPC 2018 si s-a calificat la faza finala care va avea loc in perioada 15-20 aprilie 2018, in Beijing, China.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro