English Version
Maxima zilei

N. Iorga : Ai toata viata un scolar pe care niciodata nu trebuie sa-l pierzi din ochi, tu insuti.

Murphy pentru studenti

Daca la cursul pe care voiai foarte mult sa-l urmezi sunt "n" locuri, tu vei fi al "n"+1-lea inscris.

 

Profesor Doctor Docent CABIRIA ANDREIAN CAZACU

Comunitatea Facultatii de Matematica si Informatica anunta cu adanca tristete disparitia, la venerabila varsta de 90 de ani, a prof. univ. dr. doc. Cabiria Andreian Cazacu, membru de onoare al Academiei Romane. Profesor de analiza complexa, continuatoare in Facultatea de Matematica si Informatica a lui Simion Stoilow, cu care si-a sustinut doctoratul in 1955, Cabiria Andreian Cazacu a avut o cariera universitara deosebita, apreciata deopotriva de colegi si studenti. Intre 1976 si 1984, Cabiria Andreian Cazacu a fost decan al Facultatii de Matematica si Informatica. Comunicatul Academiei Romane. Sa se odihneasca in pace! Inmormantarea va avea loc joi, 24 mai, incepand cu ora 11:00, la cimitirul Ghencea Civil.


Academician Profesor Doctor MIRCEA MALITA

Comunitatea Facultatii de Matematica si Informatica anunta cu adanca tristete disparitia, la venerabila varsta de 91 de ani, a prof. univ. dr. Mircea Malita, membru al Academiei Romane. Profesor de Modele matematice in stiinte sociale, Logica si inteligenta artificiala, academicianul Mircea Malita a avut, in egala masura, o remarcabila cariera diplomatica. Intre 1970 si 1972, Mircea Malita a fost ministru al Educatiei si Invatamantului. Comunicatul Academiei Romane. Sa se odihneasca in pace! Funeraliile vor avea loc joi, 24 mai si anume: ceremonia religioasa de la ora 12:00 la Biserica Manastirii Casin si inmormantarea de la ora 15:00 la cimitirul Bellu, pe Aleea Academicienilor.


Admitere licenta 2018

Facultatea de Matematica si Informatica organizeaza Lectii de pregatire pentru admiterea 2018. Lectiile se vor sustine sambata, in intervalul orar 10:00-14:00, la disciplinele matematica (de la 10:00 la 12:00) si informatica sau fizica (de la 12:00 la 14:00), in paralel (pe aceleasi subiecte) in amf. Spiru Haret (parter) si amf. Simion Stoilow (etaj 1). Accesul este gratuit. Pentru dimensionarea corespunzătoare a seriilor de lucru, vă rugăm să vă înscrieți, completând acest formular. Lectiile se reiau incepand cu data de 14 aprilie 2018, dupa urmatorul Calendar (actualizat). Incepand de sambata, 28 aprilie 2018, organizam si lectii de pregatire la fizica, pentru admiterea la domeniul de licenta Calculatoare si tehnologia informatiei. Lectiile de fizica se tin in amf. Titeica (et. 3). In data de 26 mai 2018 nu sunt programate lectii de pregatire pentru admitere. Lectiile se reiau in data de 2 iunie 2018.


 

Noutati

romb albastru ANUNT ! A fost afisat orarul pe semestrul II. Orarul este in curs de actualizare, va rugam sa il verificati zilnic. Ultima actualizare: 18 aprilie 2018, ora 23:15.

Conferinte

romb albastru F. NOU ! 8th Workshop for Young Researchers in Mathematics, Bucuresti, IMAR, 17-18 mai 2018.

romb albastru F. NOU ! Analyse, analyse numerique et controle des milieux continus, Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, sala 220, 21-23 mai 2018.

romb albastru F. NOU ! Working Formal Methods Symposium (FROM 2018), Iasi, Facultatea de Informatica a Universitatii "Al. I. Cuza", 18-20 iunie 2018.

romb albastru F. NOU ! 2nd International Conference on Recent Advances in Artificial Intelligence (RAAI 2018), Bucuresti, Facultatea de Matematica si Informatica, 25-27 iunie 2018.

romb albastru F. NOU ! Al 14-lea Colocviu franco-roman de matematici aplicate, Bordeaux, Franta, 27-31 august 2018.

romb albastru F. NOU ! A 26-a Scoala Nationala de Algebra, Constanta, 27-31 august 2018.

romb albastru F. NOU ! 10th International Workshop on Software Engineering for Resilient Systems, Iasi, 10-11 septembrie 2018.

romb albastru Transitions de phase et equations non locales, Bucuresti, IMAR, 25-27 aprilie 2018.

romb albastru Program saptamanal de conferinte la Institutul de Matematica al Academiei Romane (IMAR).

Seminarii stiintifice

Cercetare / Concursuri

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a Grigore Marius Vladoiu va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 8 mai 2018, ora 16:00. Detalii.

romb albastru Prezentarea publica a tezei de abilitare a dr. Victor-Corneliu Vuletescu va avea loc in Sala de Consiliu din Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti in data de 22 mai 2018, ora 15:30. Detalii.

romb albastru Metodologie de alocare a fondului de mobilitati al FMI. Lista beneficiari mobilitati FMI 2017.

romb albastru Programe de granturi pentru tineri cercetatori din UB.

romb albastru Profesorul Marian Aprodu (Departamentul de Matematica) a obtinut premiul Excelenta in cercetare - afiliere in Romania, sectiunea Matematica si Informatica, acordat de Asociatia Ad Astra pentru anul 2016. Detalii.

romb albastru Le Centre Francophone en Mathematique Bucarest - organise par l'Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) et l'Institut de Mathematique Simion Stoilow de l'Academie Roumaine (IMAR) en parteneriat avec la Faculte de Mathematique et Informatique de l'Universite de Bucarest (FMI-UB) et le GDRI ECO-Math.

Evaluare institutionala

romb albastru Domeniile de studiu Matematica si Informatica din FMI au fost clasificate in categoria A, printre primele la nivel national (Matematica pe locul 3, Informatica pe locul 1), conform unui raport publicat de MECTS la inceputul noului an universitar 2011-2012.

romb albastru Potrivit unui studiu intern realizat in luna ianuarie 2011, absolventii Facultatii de Matematica si Informatica, specializarea Informatica, la 6-18 luni de la absolvire, lucreaza in domeniu, cu program complet si urmeaza in paralel un program de Master. Citeste mai mult.

Anunturi de la secretariat

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de anul I, domeniul Matematica: Depunere cerere pentru alegerea specializarii. Model cerere.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de anul II, toate specializarile si a studentilor de anul III Tehnologia informatiei: Depunere cerere pentru cursuri optionale pentru anul universitar 2018-2019. Model cerere Matematica. Model cerere Matematica-Informatica. Model cerere Matematici aplicate Cursuri optionale Matematica. Model cerere Informatica. Cursuri optionale Informatica. Model cerere Tehnologia informatiei anul III. Cursuri optionale Tehnologia informatiei anul III. Model cerere Tehnologia informatiei anul IV. Cursuri optionale Tehnologia informatiei anul IV.

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor de la Master anul I, toate specializarile: Depunere cerere pentru cursuri optionale pentru anul universitar 2018-2019. Model cerere Master AGC. Model cerere Master PSFS. Model cerere Master BD. Model cerere Master IA. Model cerere Master IS. Model cerere Master SD. Model cerere Master SLA.

romb albastru ANUNT! Depunere cereri restante si diferente din anii anteriori pentru sesiunea 4-27 iunie 2018.

romb albastru ANUNT! Depunere cereri reexaminari sau mariri de note, studenti din anii terminali, pentru sesiunea iunie 2018.

romb albastru F. NOU! Tabere 2018: Anunt tabere studentesti 2018. Metodologie de acordare a locurilor.

romb albastru ANUNT! Propuneri scoatere din evidenta pentru neplata taxei pe sem. II (actualizata 27.04).

romb albastru ANUNT! In atentia studentilor din anul III: Efectuarea stagiului de practica.

romb albastru ANUNT! Calendar academic 2017-2018.

romb albastru ANUNT! Program de formare continua "Tehnici alternative în predarea matematicii" editia 2018: Anunt stagiul de formare asistata 3-9 februarie. Primul anunt.

romb albastru Regulament studenti pe universitate. Regulament de etica si profesionalism al FMI. Standarde de organizare a examenelor in FMI. Criterii de promovare in anul III, la toate programele de licenta IF.

Mai multe informatii de la Secretariat.

Programe de studii si scoli de vara recomandate

romb albastru A 5-a editie a Scolii de vara regionale Romano-Franceza in Matematici aplicate va avea loc in perioada 2 - 10 iulie 2018, la Sinaia. Inscrierile se fac pana pe 1 iunie 2018. Affiche (francais).

Burse studentesti

Licenta/Disertatie

romb albastru F. NOU! Sesiunea iunie/septembrie 2018: Anunt teme licenta si disertatie. Cerere tema licenta IF/ID. Cerere tema disertatie IF/IFR.

romb albastru ANUNT! Conform deciziei Consiliului Facultatii si a Senatului UB, examenul de licenta la toate specializarile in sesiunea iunie 2018 (respectiv, septembrie 2018 si februarie 2019) va consta dintr-o singura proba: sustinerea lucrarii de licenta.

Scolile Doctorale de Matematica si Informatica

romb albastru Scoala Doctorala de Matematica anunta sustinerea publica a tezei de doctorat a doctorandei Adriana-Irina Bancescu in data de 29 mai 2018, ora 10:00 in Sala 5.

Stagii de practica si locuri de munca recomandate

romb albastru F. NOU ! Serviciul Roman de Informatii (SRI) ofera studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti posibilitatea de a efectua un stagiu de practica in cadrul Directiei IT. Detalii. Cererile se trimit pana pe 17 mai 2018.

romb albastru Regulament de practica al FMI. Formular conventie de practica. Formular adeverinta de practica.

romb albastru FMI recomanda Stagii pe bune, un program prin care studentii pot aplica pentru stagii in industrie, la companii din domeniul TI&C.

Realizari studentesti

romb albastru F. NOU ! Studentii Facultatii de Matematica si Informatica Calin-Daniel Spiridon (anul I) - medalie de aur, Dragos Manea (anul I), Michael-Andrei Panaitescu-Liess (anul II) si Evgnosia-Alexandra Kelesidis (anul II) - medalii de argint, au reprezentat Universitatea din Bucuresti la Concursul International de Matematica pentru Studenti SEEMOUS 2018, care s-a desfasurat in perioada 27 februarie - 4 martie 2018, in Iasi, Romania.

romb albastru Echipa FMI-Unibuc formata din studentii Andrei Popa, Alexandru Velea si Lucian Bicsi (antrenor Mihai Calancea) a obtinut locul 1 la faza regionala a concursului international de programare ACM-ICPC 2018 si s-a calificat la faza finala care va avea loc in perioada 15-20 aprilie 2018, in Beijing, China.

2002 - 2015 -- Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti
Str. Academiei nr. 14, sector 1, C.P. 010014, Bucuresti, Romania
Tel: (4-021) 314 2863, Fax: (4-021) 315 6990, secretariat  fmi.unibuc.ro