Microsoft Student Partners

Laborator de ASP.NET MVC

by Manuela-Simona Cojocea on Dec.02, 2011, under Evenimente

Echipa Microsoft Student Partners Unibuc vă invită luni 5 decembrie 2011 ora 18:00 în sala 314, în ajun de Moş Nicolae, la primul laborator din seria celor cinci de ASP.NET MVC.

Gazda voastră, Bogdan Nechita, îşi propune să vă ghideze în cadrul acestor “hand-on labs”  în a cunoaşte beneficiile acestei puternice tehnologii, finalitatea dorită fiind site-uri spectaculoase construite mai repede şi mai bine.

Pentru neiniţiaţi, conceptul de ASP. NET MVC va fi explicat în primul laborator, iar cei care au mai lucrat cu această tehnologie se vor bucura cu siguranţă să beneficieze de cunoştinţele şi experienţa lui Bogdan Nechita, un pasionat declarat al acestui framework.

  • Ce este ASP.NET MVC?

ASP.NET MVC este un framework pentru web development dezvoltat de  Microsoft care combină arhitectura model-view-controller cu cele mai bune componente ale platformei ASP.NET şi cu cele mai recente idei şi tehnici de dezvoltare de tip Agile.

ASP.NET MVC este o tehnologie Open Source, o reală alternativă la tradiţionalul ASP.NET Web Forms, având avantaje considerabile în special pentru proiectele web de mare anvergură.

  • În ce context putem lucra cu ASP.NET MVC?

ASP.NET MVC 3 este construit pentru .NET 4 şi de aceea API-ul poate fi folosit în combinaţie cu ultimele inovaţii ale limbajelor de programare : extension methods, expresii lambda, LINQ, annonymous & dynamic types.

  • Care sunt temele care  vor fi atinse în cadrul laboratoarelor?

I. Generale :

- MVC Pattern
- ORMs
- Unit Testing
- Deployment
- Design Patterns
- IOC/DI
- Source Control

II. ASP.NET MVC 3 :

- Controllers
- Routing
- Views
- Actions
- Filters
- Model Templates, Model Binding, Model Validation
- Ajax, jQuery
- Security, Authentication, Authorization

III. C# Puzzles


  • Ce trebuie să ştiu ca să pot participa la laborator?

Pentru a învăţa ASP.NET MVC sunt necesare cunoştinţe generale de web development, POO şi  C#.

  • Care sunt condiţiile tehnice necesare pentru a lucra cu ASP.NET MVC?

Recomandarea noastră este să instalaţi în prealabil Visual Studio 2010 versiunea full cu Service Pack 1 şi SQL Server R2(le găsiţi în MSDN AA). In plus, e nevoie şi de ASP.NET MVC 3 RTM http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=4211

Participanţii vor fi notaţi în funcţie de activitatea avută în cadrul laboratorului şi pe baza acesteia vor primi premii surpriză, iar cel mai bun dintre cei prezenţi va primi invitaţia de a se alătura echipei MSP UNIBUC. Aşa cum v-am obişnuit, pentru cei care vor parcurge întregul modul de 5 laboratoare se vor acorda diplome de participare.

Aşadar, luni 5 decembrie 2011 ora 18:00 ne vedem în sala 314 pentru primul laborator de ASP.NET MVC de anul acesta! Pentru o mai bună desfăşurare a laboratorului vă rugăm să vă aduceţi laptopurile proprii!

Nu uitaţi să vă înscrieţi aici întrucât locurile pentru acest eveniment sunt în număr redus(25 locuri)!

Popularity: 53% [?]

:, ,

2 Comments for this entry

Leave a Reply