Microsoft Student Partners

Student ITPRO Workshop in the Cloud

by Manuela-Simona Cojocea on May.06, 2012, under Evenimente

Vrei să devii IT PRO? Doresti o cariera in acest domeniu? Echipele Microsoft Student Partners ASE şi UNIBUC şi-au dat mâna pentru a realiza un eveniment de amploare, din care TU ai numai de câştigat! Participă la workshopurile din cele 2 zile ale evenimentului(11-12 mai 2012 în cadrul Facultăţii de Cibernetică din cadrul ASE Bucureşti) şi învaţă de la specialişti cum se face un Private Cloud!

Evenimentul este compus dintr-o varietate mare de activităţi care te vor ajuta să vezi, atât teoretic, cât şi practic ceea ce înseamnă şi ce are de oferit Cloud-ul, iar la final vei aplica cunostinţele în lucrări practice distractive.

Structura evenimentului este următoarea:

Secţiunea I – Guest Lecture : prezentare susţinută de un reprezentant Microsoft şi ACM în sala 2013(100 locuri)
Secţiunea II – Laboratoare Microsoft Student Partners: în sala 2319 (12 locuri la PC, 18 locuri cu laptop-ul propriu)
Secţiunea III – Boardgaming & Programming: în sala 2319 şi sala 2320(15 locuri fiecare – se vor desfaşura în paralel)

Programul evenimentului este următorul:

 • 11 Mai 2012(Vineri)
  • 14:00 – 16:00 Guest Lecture Microsoft – Sebastian Vijeu
  • 16:00 – 16:30 COFFEE/TEA BREAK
  • 16:30 – 20:00 Hands on Lab 1 – Active Directory, Hyper-V (instalarea şi utilizarea acestora) – Alina Lolot(MSP ASE)
 • 12 Mai 2012 (Sambata)
  • 09:00 – 14:00 sala 2319; Hands on Lab 2 – Microsoft Private Cloud – Daniel Nedelcu(MSP Universitatea Bucuresti)
  • 14:00 – 14:30 COFFEE/TEA BREAK
  • 14:30 – 15:30 Guest Lecture ACM – Comparative Evaluation of Cloud Computing Environments – Dr. Nisioiu Codrin-Florentin
  • 15.30 – 20.50 – Learn how to play BoardGames in the Cloud(boardgaming)
   - How do I program my Arduino?(programare)

În ceea ce priveşte arhitectura minimă necesară pentru laptopuri, acestea trebuie să aibă minimum 4 GB de RAM cu procesor dual core cu suport pentru virtualizare, pe care trebuie sa fie deja instalat Windows Server 2008 R2 fără niciun rol. În plus, este necesar ca pe hard sa existe un vhd (sau orice alt hdd virtual) care să conţină tot Windows Server 2008 R2.

De asemenea, trebuie să fi downloadat în prealabil System Center Virtual Machine Manager disponibil gratuit prin programul DreamSpark Premium (fostul MSDN AA). Pentru mai multe detalii legate de configurare, trimite un email la adresa daniel.nedelcu@studentpartner.com .

Pentru că ne dorim foarte mult ca acest eveniment să fie un succes, accesul la sesiunile de prezentare şi la laboratoarele practice se face numai pe baza de înscriere prealabilă! Îţi poţi asigura un loc la eveniment înscriindu-te aici:

Popularity: 19% [?]

Leave a Comment :, , , more...

Join the new economy!

by Manuela-Simona Cojocea on Apr.22, 2012, under Evenimente

Dincolo de ce limbaje de programare cunoşti, de cât de eficient ştii să implementezi un algoritm sau cât de spectaculoase sunt interfeţele pe care le poţi crea, trăieşti şi tu în aceeaşi lume guvernată de mult hulita criză economică. Toate activităţile tale ca student şi ca viitor profesionist în industria IT sunt afectate de mersul economiei, atât la nivel naţional cât şi internaţional.

Pentru a înţelege care sunt factorii de decizie care îţi influenţează şi ţie, direct sau indirect viaţa, trebuie să fii informat. De aceea, echipa MSP este încântată de evenimentul care se va desfăşura în Facultatea de Matematică şi Informatică în colaborare cu Camera de Comert Americană în România marti, 24 aprilie 2012, ora 14:00 în amf. Spiru Haret: „Join the new economy-Trecerea de la economia bazată pe manufactură la economia bazată pe servicii ”. Te invităm să ni te alături la audierea prezentărilor realizate de cele mai importante nume din industria IT: IBM, Intel, Microsoft, Oracle, SAP si Siveco.

Participarea ta la acest eveniment te va ajuta să înţelegi mai bine cum funcţionează companiile IT chiar  pe timp de criză şi cum poţi tu să-ţi pui în valoare abilităţile şi cunoştinţele în vederea obţinerii unui job.

Ne vedem marţi, la conferinţă!

Popularity: 20% [?]

Leave a Comment :, more...

Introducere în securitate informatică. Securitatea aplicaţiilor web

by Manuela-Simona Cojocea on Apr.08, 2012, under Evenimente

Te-ai întrebat vreodată de ce trebuie să ai atâta grijă de calculatorul tău când intri pe internet? De ce trebuie să-i cumperi antivirus, firewall şi altele şi tot nu e protejat 100%? Cu siguranţă însă că nu te-ai gândit că ceea ce îţi face calculatorul să fie vulnerabil e tocmai comportamentul tău pe internet. Sunt obiceiurile tale de a te manifesta în mediul online care te transformă într-o victimă a feluritelor tipuri de malware.

Dacă nu mai  vrei ca tot felul de lucruri dubioase să i se întâmple calculatorului tău, atunci e cazul să iei atitudine şi să înveţi să-l protejezi mai bine, în loc să dai vina pe viruşi pentru orice problemă apare. În sprijinul tău vin MSP şi ASMI, două organizaţii studenţeşti puternice, care îşi doresc să promoveze cunoaşterea şi înţelegerea mecanismelor de protecţie împotriva diferitelor tipuri de malware.

Vino luni, 9 aprilie 2012 ora 18:00 în amf. Pompeiu pentru o primă prezentare de securitate informatică susţinută de un pasionat al domeniului, Ionuţ Popescu. Am intitulat această prezentare “Introducere în securitate informatică. Securitatea aplicaţiilor web” pentru că subiectul abordat reprezintă o bază absolut necesară tuturor celor care doresc să înţeleagă cum funcţionează atacurile informatice şi care sunt soluţiile de protecţie împotriva acestora.

Agenda evenimentului este următoarea:

1.Hacking vs securitate

- Hackeri şi etica

- Vulnerabilităţi în aplicaţiile web

- Atacarea utilzatorilor unei aplicaţii

- Atacarea aplicaţiei web

2.Tipuri de vulnerabilităţi

- XSS (Cross Site Scripting)

- CSRF (Cross Site Request Forgery)

- Insecure Cookie Handling

- Remote/Local File Inclusion

- Remote Code/Command Execution

- SQL INJECTION

- Blind SQL Injection

3.Cod PHP non-alhpa-numeric:

<?

$_=”";

$_[+""]=”;

$_=”$_”.”";

$_=($_[+""]|”0×06″).($_[+""]|”0×05″).($_[+""]^”0×15″);

?>

<?=${‘_’.$_}['_'](${‘_’.$_}['__']);

?>

 

4.Vector XSS:

<!–<img src=”–><img src=x onerror=alert(1)//”>

 

Participarea la eveniment este liberă şi nu presupune înscriere. Totuşi, pentru o mai bună desfăşurare a prezentării te rugăm să trimiţi un e-mail la msp@fmi.unibuc.ro dacă eşti hotărât să participi. Te aşteptăm cu mult drag la primul eveniment organizat în urma unei colaborări dintre MSP şi ASMI!

Popularity: 24% [?]

Leave a Comment :, , , more...

Laboratoare de Windows Azure

by Manuela-Simona Cojocea on Apr.01, 2012, under Evenimente

Ţi se spune des că prea eşti cu capul în nori? Acum poţi să te muţi cu totul în cloud!

Conceptul de cloud computing este tot mai prezent în viaţa noastră şi, având în vedere posibilităţile infinite pe care le deschide acest nou mod de lucru putem spune fără a greşi că viitorul este în cloud.

 • Ce este cloud computing?

Cloud computing este un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicaţii, acces la informaţii şi stocare de date în care utilizatorul nu are nevoie să cunoască amplasarea şi configuraţia fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii.

 • Cine foloseşte cloud computing?

Cu toţii utilizăm servicii de cloud atunci când folosim : Office Web Apps, Facebook, Hotmail, Google Docs, Skydrive, Dropbox, Flicker şi altele. Pe partea de business, cele  mai cunoscute aplicaţii în cloud sunt  Dynamics CRM Online şi  Salesforce.com.

 • Care este soluţia Microsoft pentru cloud computing?

Windows Azure este un set complet de servicii care permit dezvoltarea, hosting-ul şi scalarea aplicaţiilor în centrele de date Microsoft.

 • Cum pot învăţa să programez în cloud?

Participarea la laboratoarele tehnice de Windows Azure organizate de MSP îţi vor permite dobândirea următoarelor competenţe:

1)Înțelegerea conceptelor de Cloud Computing, IaaS, PaaS, SaaS

2)Construirea de aplicații bazate pe cloud scalabile, tolerante la erori și sigure, folosind platforma Windows Azure

3)Folosirea cunoștiințelor existente de .NET și Visual Studio pentru a dezvolta aplicații pentru cloud folosind serviciile puse la dispozitie de Windows Azure

4)Crearea, implementarea și configurarea aplicațiilor ASP.NET care rulează în platforma Windows Azure

5)Găzduirea de servicii Windows Communication Foundation (WCF) folosind Windows Azure

6)Folosirea de cozi și worker roles pentru procesare asincronă

7)Creearea și accesarea bazelor de date SQL Azure pentru stocarea datelor în cloud

8)Folosirea serviciilor Azure Service Bus și Acces Control pentru dezvoltarea de aplicații loosely coupled

 

 • Ce cunoştinţe trebuie să am pentru a putea învăţa să programez folosind Windows Azure?

Pentru a învăţa să construieşti aplicaţii în cloud folosind Windows Azure este necesar să fi dobândit deja următoarele cunoştinţe:

1.  Programarea orientată pe obiecte

2. Limbajul C#

3. Dezvoltare de aplicații cu Visual Studio 2010

4. .NET Framework (preferabil versiunea 4, cu focus pe Entity Framework, WCF)

5. Dezvoltarea de aplicații web cu ASP.NET (MVC)

Nu uita să te înscrii la laboratoare, locurile sunt limitate!

http://studentclub.ro/Evenimente/DetaliiEveniment.aspx?ID=752

Nu numai că vei dobândi cunoştinţe care te vor face foarte atractiv în faţa unui viitor angajator, dar dacă vei finaliza cu bine laboratoarele de Windows Azure şi vei construi o aplicaţie funcţională în cloud, vei primi o diplomă de participare la curs din partea Microsoft România.

Avantajele pe care ti le aduce cloud-ul nu se opresc aici! Cu aplicaţia pe care o vei construi în cadrul laboratoarelor de Windows Azure poti câştiga premii importante oferite de Microsoft România în cadrul unui concurs de aplicaţii folosind Windows Azure.

Nu fi cu capul în nori! Înscrie-te chiar acum, pe StudentClub.ro, la laboratoarele de Windows Azure şi câştigi cloud-ul de partea ta!

 

Popularity: 27% [?]

Leave a Comment :, , , , more...

Microsoft Academic Tour

by Manuela-Simona Cojocea on Mar.20, 2012, under Evenimente

Odată cu venirea primăverii, Microsoft Student Partners vă aduce Microsoft Academic Tour, evenimentul anual dedicat celor mai noi tehnologii din industria IT. Ca în fiecare an, vom avea invitaţi de marcă din cadrul companiei Microsoft (un reprezentant al departamentului Human Resources şi un inginer de la GTSC) împreună cu coordonatorul nostru naţional, Alexandru Bogdan, nelipsit de la evenimentele sub egida MSP.

Evenimentul va avea loc joi, 22 martie 2012, ora 18:00 în amf. Spiru Haret. Agenda evenimentului este următoarea:

 

 • MSP UNIBUC (cine suntem şi cu ce ne ocupăm în facultate)
 • MSDN AA şi Dreamspark (cum să beneficiezi de software gratuit şi cele mai bune traininguri online)
 • Imagine Cup 2012 şi Restart în educaţie (care sunt paşii pentru a avea succes în această competiţie)
 • Cloud computing şi Windows Azure (prezentare introductivă)
 • Windows 8 (ce aduce nou, prezentare susţinută de Alexandru Bogdan)
 • Windows Phone 7 (prezentare susţinută de Alexandru Bogdan)
 • Recrutări la Microsoft (care este profilul angajatului la Microsoft şi ce joburi sunt disponibile)
 • Recrutări în MSP(cum poţi face parte din echipa MSP)

Un aspect inedit al acestui eveniment constă în prezenţa unui reprezentant al firmei Nokia care va aduce o serie de telefoane de ultima generaţie cu Windows Phone 7 pentru a fi testate de către toţi participanţii, după eveniment. Veţi putea adresa întrebări atât reprezentantului Nokia cât şi lui Alexandru Bogdan cu privire la avantajele tehnologiei Windows Phone 7.

Veţi putea beneficia şi de un preview al laboratoarelor tehnice de Windows Azure pe care le vom organiza în facultate, în premieră, în acest semestru. Scopul prezentării este acela de a vă familiariza cu conceptual de cloud computing şi de a înţelege avantajele importante pe care le aduce lucrul în cloud.

Regina Agendei acestui Academic Tour va fi cu siguranţă prezentarea de Windows 8. Alexandru Bogdan, un entuziast utilizator al acestui nou sistem de operare de la Microsoft ne va arata cu ce vine nou Windows 8 şi cât de utilă este interfaţă Metro Style.

De asemeni, vrem să folosiţi la maximum calitatea voastă de studenţi şi să vă bucuraţi de software gratuit şi tutoriale video on-line de cea mai bună calitate. De aceea, vă vom prezenta Dreamspark şi MSDN AA şi vom răspunde nelămuririlor voastre despre acestea.

Imagine Cup 2012 este în plina desfăşurare, dar mai există secţiuni la care competiţia este încă deschisă. Vă vom vorbi despre modificările suferite de concursul internaţional în ediţia de anul acesta şi despre Restart în educaţie un proiect conex cu Imagine Cup.

Pentru noutăţi şi alte detalii despre eveniment ne găsiţi la www.fmi.unibuc.ro/msp sau http://www.facebook.com/msp.unibuc .

Vă aşteptăm aşadar, joi, 22 martie 2012, ora 18:00 în Amf. Spiru Haret, pentru un tur unic al tehnologiilor de ultimă ora.

Popularity: 41% [?]

Leave a Comment :, , , , more...

Microsoft îşi deschide porţile pentru tinerii pasionaţi de tehnologie!

by Manuela-Simona Cojocea on Mar.14, 2012, under Evenimente

În dorinţa unei mai bune colaborări cu mediul academic, Microsoft România organizează Microsoft Open Day vineri, 23 martie 2012, la sediu GTSC din Bucureşti. Toţi participanţii vor avea ocazia să vadă care este mediul de lucru într-o companie multinaţională de succes, să pună întrebări şi să fie informaţi direct “de la sursă” despre exigenţele unei cariere la Microsoft.

 

Pe parcursul celor 4 ore ale evenimentului, participanţii vor fi introduşi în atmosfera unei zile de lucru tipice în cadrul GTSC.  Cel mai mare avantaj al participării la acest eveniment este constituit de posibilitatea de a interacţiona cu potenţialii angajatori şi de a înţelege mai bine care sunt carierele posibile în cadrul Microsoft România, precum şi care sunt paşii de parcurs pentru a fi angajat.

Pentru ca experienţa acestui eveniment să fie una memorabilă, Microsoft a decis a face o preselecţie a candidaţilor pentru Microsoft Open Day. Scopul este acela de a putea acorda întreaga atenţie unui grup de studenţi cu potenţial, de a le putea răspunde întrebărilor şi de a le prezenta cele mai importante aspecte ale vieţii profesionale în cadrul companiei.

Aşadar aplică pentru Microsoft Open Day cu un CV în limba engleză până pe 16 martie 2012 la adresa de e-mail: v-miandr@microsoft.com . Toţi cei selectaţi vor primi invitaţia de a participa la Microsoft Open Day până în data de 20 martie 2012.

Profită de această şansă pentru a discuta direct cu profesionişti de înaltă clasă şi de a le permite ca, prin experienţa lor, să te ajute să decizi care este direcţia de carieră care ţi se potriveşte mai bine!

Popularity: 20% [?]

Leave a Comment :, more...

Concurs de aplicaţii pentru Windows Phone 7

by Manuela-Simona Cojocea on Dec.21, 2011, under Concursuri

În luna noiembrie a anului acesta, odata cu primul laborator de Windows Phone 7 am anunţat un concurs de aplicaţii pentru Windows Phone 7. Cu toate ca termenul limită iniţial a fost 20 decembrie 2011, am decis să extindem acest termen pentru a vă da ocazia să lucraţi la aplicaţiile voastre şi pe perioada vacanţei.

De aceea, noul termen limită(final de această dată!) este 5 ianuarie 2012. Vă reamintim condiţiile concursului în speranţa că tot mai mulţi studenţi vor profita de vacanţă pentru a învăţa să dezvolte aplicaţii pentru Windows Phone 7. Aşadar, condiţiile sunt:

 • Persoanele eligibile sunt studenţi/masteranzi la Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea Bucureşti
 • Au creat o aplicaţie WP7 şi au publicat-o în Marketplace, folosind un voucher de student(pentru solicitări de vouchere scrieţi la adresa de e-mail msp@fmi.unibuc.ro )
 • Şi-au declarat intenţia de a participa la concurs printr-un e-mail la msp@fmi.unibuc.ro în care au descris, pe scurt, aplicaţia pe care au creat-o(este necesar şi un link către aplicaţia publicată în Marketplace)

(Voucherele se pot solicita şi fără a participa la concurs!)

Pentru cei care nu au materiale de studiu le pot solicita la aceeaşi adresă de e-mail.

Vă încurajăm să participaţi la concursul de aplicaţii pentru WP7 pentru că premiul pus în joc este un smartphone cu Windows Phone 7. Pentru ca acest premiu să fie acordat este nevoie ca cel puţin 7 aplicaţii valide să fie înscrise în concurs. În caz contrar, se va acorda un alt premiu, ceva mai modest,  pe care îl vom anunţa ulterior.

Fiecare student poate participa la concurs cu oricât de multe aplicaţii, fiecare dintre ele aducându-i o şansă către marele premiu. Jurizarea va fi realizată de către echipa MSP UNIBUC alături de Adrian Vişan, care va analiza aplicaţiile sub aspect tehnic.

În evaluarea aplicaţiilor vor fi luate în considerare, nu neapărat în această ordine: utilitatea aplicaţiei, performanţa tehnică, elementele de grafică şi originalitatea celui care a realizat-o. Vă urăm mult succes şi spor la scris cod bun!

 

Popularity: 25% [?]

Leave a Comment :, , more...

Cursuri HTML5 la sediul Microsoft

by Manuela-Simona Cojocea on Dec.12, 2011, under Evenimente

 

Anul 2012 va aduce în prim plan un eveniment îndelung aşteptat: lansarea Windows 8. Pentru a pregati această lansare, Microsoft Romania organizează o caravană de cursuri de HTML5 şi Internet Explorer 9 în toată ţara.

Trainerii implicaţi in proiect alături de echipa Microsoft sunt Catălin Criveteanu, Dan Badea şi Remus Pereni şi au o experienţă impresionantă în programarea web.

E timpul ca toţi studenţii facultăţii noastre(şi nu numai ei!) să beneficieze de training la cel mai înalt nivel, aşa că vă învităm să vă înscrieţi la evenimentele din caravana de HTML5 şi Internet Explorer 9, alegând oraşul şi data care se potriveşte cel mai bine programului vostru! Programul caravanei este următorul( au fost evenimente şi în Cluj şi Timişoara la începutul lunii decembrie!):

|Bucuresti – 12 decembrie| ♦ |Bucuresti – 14 decembrie| |Iasi – 24 ianuarie||Constanta – 26 ianuarie|

|Brasov – 31 ianuarie| ♦ |Bucuresti – 2 februarie||Bucuresti – 7 februarie|

În fiecare dintre zilele de mai sus puteţi alege să participaţi fie la sesiunea de dimineaţă(9:00-13:00) fie la cea de după-amiază(14:00-18:00).

Agenda evenimentelor este următoarea:

 • Introducere în HTML5 şi CSS3
  • HTML5: navigation, semantics, video, storage
  • CSS3: media queries, selectors, web fonts, transitions, multiple columns, multiple backgrounds, forms
 • Exemplificarea noilor elemente într-un CMS
 • ECMA 5 JavaScript – noutăţi de limbaj şi discuţii detaliate pe diverse scenarii

Numarul de locuri este limitat! Înscrierea se face la adresa de e-mail techeven@microsoft.com cu subiectul Inscriere workshop [Oras] pe [Data]. Nu uitaţi se precizaţi numele, prenumele, un nr de telefon şi o adresă de e-mail, precum şi la care din cele doua sesiuni doriţi să participaţi.

Echipa MSP UNIBUC încurajează participarea la aceste traininguri mai ales în vederea participării la Hackatonul(cu numeroase premii!) pe care îl vom organiza în facultatea noastră după sesiunea de iarnă.

 

 

Popularity: 55% [?]

Leave a Comment :, , more...

Vouchere de publicare în Marketplace pentru WP7

by Manuela-Simona Cojocea on Dec.09, 2011, under Tehnologii Microsoft

Aplicaţiile tale pentru Windows Phone 7 au un loc preferat: Marketplace! E timpul să scoţi de la naftalină ideile tale bune de aplicaţii şi să te pui pe treabă! Echipa Microsoft Student Partners a încercat să-ţi faciliteze accesul la cele mai bune resurse de învăţare prin intermediul laboratoarelor de Windows Phone 7 organizate în cadrul facultăţii noastre.

Acum e rândul tău sa ne arăţi că eforturile noastre nu au fost în zadar!

Dă o finalitate practică cunoştinţelor tale şi realizează o aplicaţie pentru Windows Phone 7, iar Microsoft îţi oferă un voucher de publicare gratuită în Marketplace! Nu trebuie să fie o aplicaţie sofisticată, poate fi un convertor sau joc simplu, important e să funcţioneze şi să fie de interes pentru utilizatorii de Windows Phone.  Poţi să-ţi strângi prietenii şi să faceţi o aplicaţie impreună, nu e nevoie să lucrezi singur!

Dacă eşti nou în acest domeniu probabil că nu ştii ce este Marketplace. Pentru a te lămuri, Marketplace este un portal Microsoft de unde utilizatorii de Windows Phone pot face download de aplicaţii pentru telefonul lor inteligent. Ca dezvoltator, poţi face upload de aplicaţii(pe care le poţi publica cu acces gratuit sau contra unei sume pe care o stabileşti tu) şi pasionaţii de gadgeturi din toată lumea pot descărca şi folosi aplicaţiile tale.

Publicarea în Marketplace se face de obicei contra unui cost. Nu şi dacă eşti student!!! Microsoft oferă studenţilor din România câte un voucher de publicare gratuită în Marketplace care include şi un update.  Întrucât voucherele sunt într-un număr limitat şi vor fi acordate conform principiului „primul venit, primul servit”(la nivel naţional!) te încurajăm să ceri şi să foloseşti voucherul tău până în data de 20 decembrie 2011.

Procedura de publicare în Marketplace este ceva mai complicată decât te aştepţi. Arată-ne că nu te sperie un pic de birocraţie şi că eşti determinat să-ţi faci aplicaţia cunoscută tuturor!De aceea, pentru a veni în ajutorul tău, iată care sunt paşii mari pe care trebuie să-i parcurgi:

1)Crearea unui Windows Live ID(dacă ai deja un cont îl foloseşti pe acela!)

2) Crearea unui cont de Dreamspark pentru verificarea statutului de student-trebuie să ne soliciţi un cod(dă-ne un e-mail cu această solicitare la msp@fmi.unibuc.ro). Dacă ai deja un cont nu e nevoie să creezi unul nou.

3)Înregistrarea în Marketplace la http:\\appamarket.com.

4)Publicarea propriu-zisă a aplicaţiei.

Prin amabilitatea colegului nostru Adrian Marinică de la MSP UAIC îţi punem la dispoziţie un tutorial care te va ghida, pas cu pas, în demersul tău de a publica o aplicaţie în Marketplace. Poţi accesa tutorialul aici.

Nu mai amâna, începe să lucrezi la aplicaţia ta chiar azi şi public-o în Marketplace până pe 20 decembrie 2011! Succesul tău în Marketplace va fi validarea de care ai nevoie pentru a-ţi face curaj să participi la Imagine Cup la secţiunea Phone. În plus, un posibil angajator va fi cu siguranţă impresionat să afle că ai deja aplicaţii finalizate pe care lumea le foloseşte şi care sunt accesibile world wide!

Spor la codat şi dacă ai nelamuriri sau alte întrebări ne poţi contacta la msp@fmi.unibuc.ro!

Popularity: 25% [?]

Leave a Comment :, , , more...

Laborator de ASP.NET MVC

by Manuela-Simona Cojocea on Dec.02, 2011, under Evenimente

Echipa Microsoft Student Partners Unibuc vă invită luni 5 decembrie 2011 ora 18:00 în sala 314, în ajun de Moş Nicolae, la primul laborator din seria celor cinci de ASP.NET MVC.

Gazda voastră, Bogdan Nechita, îşi propune să vă ghideze în cadrul acestor “hand-on labs”  în a cunoaşte beneficiile acestei puternice tehnologii, finalitatea dorită fiind site-uri spectaculoase construite mai repede şi mai bine.

Pentru neiniţiaţi, conceptul de ASP. NET MVC va fi explicat în primul laborator, iar cei care au mai lucrat cu această tehnologie se vor bucura cu siguranţă să beneficieze de cunoştinţele şi experienţa lui Bogdan Nechita, un pasionat declarat al acestui framework.

 • Ce este ASP.NET MVC?

ASP.NET MVC este un framework pentru web development dezvoltat de  Microsoft care combină arhitectura model-view-controller cu cele mai bune componente ale platformei ASP.NET şi cu cele mai recente idei şi tehnici de dezvoltare de tip Agile.

ASP.NET MVC este o tehnologie Open Source, o reală alternativă la tradiţionalul ASP.NET Web Forms, având avantaje considerabile în special pentru proiectele web de mare anvergură.

 • În ce context putem lucra cu ASP.NET MVC?

ASP.NET MVC 3 este construit pentru .NET 4 şi de aceea API-ul poate fi folosit în combinaţie cu ultimele inovaţii ale limbajelor de programare : extension methods, expresii lambda, LINQ, annonymous & dynamic types.

 • Care sunt temele care  vor fi atinse în cadrul laboratoarelor?

I. Generale :

- MVC Pattern
- ORMs
- Unit Testing
- Deployment
- Design Patterns
- IOC/DI
- Source Control

II. ASP.NET MVC 3 :

- Controllers
- Routing
- Views
- Actions
- Filters
- Model Templates, Model Binding, Model Validation
- Ajax, jQuery
- Security, Authentication, Authorization

III. C# Puzzles


 • Ce trebuie să ştiu ca să pot participa la laborator?

Pentru a învăţa ASP.NET MVC sunt necesare cunoştinţe generale de web development, POO şi  C#.

 • Care sunt condiţiile tehnice necesare pentru a lucra cu ASP.NET MVC?

Recomandarea noastră este să instalaţi în prealabil Visual Studio 2010 versiunea full cu Service Pack 1 şi SQL Server R2(le găsiţi în MSDN AA). In plus, e nevoie şi de ASP.NET MVC 3 RTM http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=4211

Participanţii vor fi notaţi în funcţie de activitatea avută în cadrul laboratorului şi pe baza acesteia vor primi premii surpriză, iar cel mai bun dintre cei prezenţi va primi invitaţia de a se alătura echipei MSP UNIBUC. Aşa cum v-am obişnuit, pentru cei care vor parcurge întregul modul de 5 laboratoare se vor acorda diplome de participare.

Aşadar, luni 5 decembrie 2011 ora 18:00 ne vedem în sala 314 pentru primul laborator de ASP.NET MVC de anul acesta! Pentru o mai bună desfăşurare a laboratorului vă rugăm să vă aduceţi laptopurile proprii!

Nu uitaţi să vă înscrieţi aici întrucât locurile pentru acest eveniment sunt în număr redus(25 locuri)!

Popularity: 53% [?]

2 Comments :, , more...